VM flirter med Pierre-Emile Højbjerg

Det virker lidt som om det er Åge Hareide mod resten af fodbold-Danmark. Når snakken går rundt i krogene hos de danske fodboldfans, så er svaret næsten entydigt. Pierre-Emile Højbjerg skal med til VM i Rusland. Der er dog kun en mand som kan bestemme det, og han er ikke lige så overbevist.

Københavner-drengen Pierre-Emile Højbjerg debuterede for det danske fodboldlandshold i 2014 under Morten Olsens vinger. Siden da er det blevet til 17 landskampe for de rød-hvide, hvor hans kærlighed til at stille op for fædrelandet og til fodboldspillet, er gået ind i hjerterne på de danske fans. Med hans engagement og hans måde at vise følelser på, har han betaget de danske fans landet over. Men det må vi muligvis undvære, når VM begynder den 14. Juni.

Når holdet til VM skal udtages af landstræneren, er det ikke med Pierre-Emile Højbjerg forrest i køen. Hans mangelende spilletid for Southampton i efteråret, har skubbet ham længere og længere tilbage i køen.

Nu er tiden en anden, og Pierre-Emile Højbjerg spiller mere eller mindre fast for Southampton, hvor han oser af selvtillid og præstere godt i de fleste kampe. Det har fået spørgsmålene til at rejse sig, om ikke Pierre-Emile Højbjerg alligevel skal med til VM. Hans til tider primitive spillestil samt lidt for meget engagement indimellem, har givet Åge Hareide hovedbrud. Senest har landstræneren udtalt, at hans seneste reaktion på at han blev skiftet ud i en landskamp, var særdeles uacceptabelt og noget han tager stor afstand fra. Derfor kan Pierre-Emile Højbjergs personlighed blive lidt af en hæmsko for ham i bestræbelserne på at få en af de eftertragtede VM-pladser.

Alligevel mener mange at han skal med til VM. Hans seneste præstationer for Southampton i verdens hårdeste liga(Premier League), har ifølge mange danske fans berettigede ham til en plads på holdet. Dette synes heller ikke helt urealistisk , idet den danske landstræner har været en tur i England, for at tage en snak med Pierre-Emile Højbjerg omkring VM.

Kun tiden vil vise om Pierre-Emile Højbjerg, ifølge landstræneren, har gjort sig fortjent til en plads på VM-holdet til sommer. Hvis det ender med at han bliver sorteret fra, virker det på landstræneren,  at det ikke afspejler hans manglende præstationer i det daglige, men derimod hans disciplin, som ikke er faldet i god jord hos landstræneren.