Motorsport nyheder

Her finder du opdaterede nyheder om motorsport.

Få styr på de største begivenheder indenfor motorsport

To af de vigtigste begivenheder indenfor motorsportens verden er uden tvivl Formel 1 og Le Mans. Men hvad er forskellen på de to?

Formel 1

Formel 1 er for mange anerkendt som værende den mest fornemme klasse indenfor motorsport. Det er ved Formel 1, at den officielle verdensmester indenfor motorsport bliver kåret, hvilket i høj grad er det som bidrager til ræsets fornemme status.

Formel 1 er international og falder under kategorien single-seater. Formel 1 bliver godkendt af FIA og er ejet af Formula One Group. En Formel 1 sæson er opbygget af en række ræs, som falder under navnet Grand prix, hvor der bliver uddelt point til hver kører. Hver kører er tildelt et hold som består af alle de andre, som kører for samme bilmærke.

Ordet formel i navnet hentyder til den formel af regler, som alle køretøjer skal overholde for at kunne deltage. Formel 1 nyheder bliver sendt jævnligt i løbet af hver sæson, så du altid kan følge med. Vi sender jævnligt Formel 1 nyheder, så du hurtigt kan se de nyeste point.

Le Mans

24 heures du Mans er verdens ældste aktive racerløb. 24 heures betyder 24 timer, som er, hvor længe ræset varer. Hvert år bliver ræset holdt i nærheden af den Franske by Le Mans, som ligger i navnet.

Fordi ræset er hele 24 timer, bliver det til tider omtalt som grand prix indenfor udholdenhed. Udholdenhed er ekstremt vigtigt at have som kører, men også i bilen, når de skal være på banen i så lang tid, hvilket gør dette ræs til en af de mest udfordrende.

Normalt bliver vinderen i motorsport bedømt på den korteste tid, men i Le Mans er det længste strækning, som bliver dækket over 24 timer. Hold dig opdateret på motorsport nyheder, så du er velforberedt på årets Le Mans.