NFL nyheder – Amerikansk fodbold

NFL er i USA en af de største og mest populære sportsgrene, mens du i Europa ikke ser en football league af samme klasse, som de har i USA.

Om NFL

NFL er en forkortelse for National Football League og er den professionelle liga for amerikansk fodbold i USA.
NFL er opdelt i to meget ligeværdige konferencer, som er henholdsvis AFC og NFC, hvor der i begge konferencer er 16 fordelt rundt i USA. Derudover er der yderligere fire divisioner i hver konferencer, som består af en nord, syd, øst og vest division.

Det er først fra august måned at opvarmningen til den kommende NFL sæson starter, hvor alle hold spiller hver fire træningskampe. Derefter venter en hæsblæsende sæson, som er i alt på 17 runder, der strækker sig fra september til december måned.
Der er herefter først slutspil i januar måned, hvor alle otte divisionsvindere sammen med de to bedste hold fra hver konference mødes i det afgørende slutspil. Herefter er det altid sådan, at de to bedste divisionsvindere fra hver af de to konferencer sidder over i den første runde at selve slutspillet, som også bliver omtalt ”Wild Card Weekend” i USA. I den efterfølgende uge vil de resterende fire hold møde hinanden fra hver konference i det, der også hedder ”Divisional playoffs”.

De vindende hold af disse kamp mødes herefter i to finaler, en i hver konference. Også disse kampe har et navn og bliver omtalt som ”Conference Championships”. Der er meget prestige i, at vinde dette mesterskab, men der er stadig den helt store finale i vente for de to vindende hold fra hver konference, da det hele kulminere i den altafgørende NFL finale Super Bowl. Denne NFL Super Bowl finale i NFL, bliver først spillet sent søndag nat dansk tid og slutter først en gang mandag morgen.

Er du NFL fan, vil det nok være det bedste for dig, at tage en fridag den efterfølgende mandag, da Super Bowl finalen varer hele natten. Flere hundrede milliarder ser hvert år med og klisteret til skærmen, når det bedste amerikanske hold skal findes. Det er den største årlige sportsbegivenhed i hele verdenen og der er derfor enormt meget prestige i, som NFL hold, at vinde den store Super Bowl finale.

Samtlige af NFL kampene i løbet af sæsonen starter ligeledes først søndag aften/nat dansk tid og slutter først om morgenen hen ad kl. 5. Det er dermed nok de færreste, der har mulighed for at se samtlige kampe, når de bliver sendt direkte så sent søndag aften/nat.
Du vil derfor på vores side få de største og bedste sportsnyheder omkring NFL, når sæsonen er i gang, når slutspillet begynder og når vinderen af den altafgørende Super Bowl finale er blevet fundet.

Læs også:
Nyheder fra NHL Ishockey