Ishockey nyheder

Følg med i den danske ishockey liga og de udenlandske ishockey ligaer som NHL, og bliv opdateret på ishockey stillinger og kampe.

Læs de seneste ishockey nyheder

Lidt om Ishockey

Ishockey er en populær sportsgren i hele verden og især i USA, hvor de har den største og mest hårde liga NHL. Det er en holdsport, hvor der spilles på is. Det er en af de absolutte hurtigste sportsgrene og der er 6 spillere på hvert hold på isen ad gangen. Der spilles med en puck, som ofte er lavet af vulkaniseret gummi og det gælder akkurat som i fodbold, at score i modstanderens mål.

Der er blevet spillet ishockey verdenen over i mange år og interessen for sporten er ikke just blevet mindre interessant de seneste år, hvor vi også har haft og stadig har flere enormt dygtige danske ishockey spillere i den bedste ishockey liga NHL i USA.

NHL hockey

NHL er en forkortelse for National Hockey League og er den største og mest fysiske krævende liga i USA. Den tiltrækker de bedste ishockey spillere fra hele verdenen og vi har også haft få danskere spillende i NHL. Det har vi stadig og Danmark er bestemt ikke nogen dårlig ishockey nation, da de gør det rigtig godt for deres respektive klub. I og med at NHL er den største liga, betyder det også, at der ofte kommer nye spillere til de forskellige hold og ligeledes udløber andre spillers kontrakter. Derfor vil du på vores ishockey sektion, kunne læse om de forskellige spillere, der skriver nye kontrakter med deres nuværende eller kommende klub.

Der er ofte også store summer penge til de ishockeyspillere, der spiller i den bedste ishockey liga NHL. Der er tale om rigtige gode lønninger, men ikke i nærheden af hvad f.eks. fodboldspillere, tennisspillere eller golfspillere tjener på et år.

Ishokey i Danmark

I Danmark og i hele Skandinavien er der også ishockeyligaer, men ikke ligaer som kræver en ligeså fysisk og form, som spillerne i den bedste liga NHL har i USA. Der er dog flere populære danske hold i Danmark og især på Sjælland og i Jylland er sportsgrenen populær og bliver også ofte sendt i fjernsynet på en af de mange sportskanaler, som vi har til rådighed i Danmark.
Det er en spændende sportsgren at følge med i og det går ofte lynende hurtigt med en garanti for stort set mål i alle kampe, da der spilles 3 x 20 minutter pr. kamp. Derfor kræver det også en god fysisk form, at kunne spille en hel ishockey kamp, der du konstant skal holde dig flyvende på dine skøjter.

Se nogle af de bedste ishockey mål nogensinde fra NHL i videoen herover.