Sådan forløb årets Tour de France

Resultat af Tour de France 2018

21 etaper er overstået og det betyder, at Tour de France 2018 er et overstået kapitel. Det blev et uforudsigeligt et af slagsen, hvor det eneste sikre var, at det blev en Sky rytter der endte på toppen af skamlen.

Det var dog ikke den rytter fra Sky, som man havde forventet ville vinde løbet, det blev derimod walisiske Geraint Thomas, der kunne lade sig hylde for sin første Tour de France sejr nogensinde. De fleste havde ellers forventet, at det skulle være Chris Froome, der også vandt Giro d’Italia tidligere på året, der ville vinde Touren, men sådan skulle det altså ikke gå.

Om det havde gjort nogen forskel, hvis Froome ikke havde kørt Giro d’Italia, er svært at sige, men eksperterne mener, at en ny æra er begyndt, hvor vi ikke længere kommer til at se en Chris Froome dominere de store Grand Tours, som vi ellers tidligere har set.

Hvem vinder Touren 2019?

Inden vi tager et kig på hvordan det gik i touren i år, så tager vi et hurtigt blik mod næste års tour, hvor der allerede nu er gode odds på programmet. Er du en af de folk der tænker, hvad er betting? Så har du ekstra god grund til at følge med nu her. Med dette kan du nemlig blive klar til at kunne følge med på første række til touren næste år.

Den nye Tour de France vinder, Geraint Thomas er nemlig favorit igen næste år, hvor han lige nu giver odds 3.00 på at vinde. 2. pladsen Tom Dumoulin er ligeledes favorit til at blive nr. 2, men han er rigtig tæt på Geraint Thomas. Odds 3.25 kan du få på Dumoulin lige nu.
Skulle Chris Froome generobre titlen, så giver han lige nu odds 3.50. Bliver det supertalentet Egan Bernal, så fås der odds 21.00 på Bernal.

Sådan blev trøjerne fordelt

I Tour de France er det dog ikke kun den gule trøje, der er interessant, det er derimod den grønne, den prikkede og den hvide ungdomstrøje også. Her under kan du få et overblik over, hvilke ryttere der vandt de følgende trøjer.

Den grønne trøje
Peter Sagan var i en klasse for sig selv lige fra starten af touren, men det blev alligevel usikkert til sidst, om det ville blive Sagan, der endte med den grønne trøje. Et styrt på 17. etape sendte nemlig Sagan lysår tilbage, og slovakken var tæt på at udgå af løbet.
Sagan formåede dog at holde fast, og vandt dermed den grønne trøje i Paris.

Den prikkede trøje
Den prikkede trøje blev vundet af franskmanden Julian Allanphillpe til stor glæde for det franske cykelpublikum. Allanphillipe vandt ligeledes to etaper, og han har kørt sig ind i cykelhjerterne hos rigtig mange fans.
Trøjen blev sikret i løbet af den sidste bjergetape på touren.

Den hvide ungdomstrøje
Danske Søren Kragh Andersen var indehaver af den hvide ungdomstrøje i et længere stykke tid, men det var forventet, at han ville smide den igen, når de store bjerge nærmede sig. Det blev også tilfældet og det var i stedet Pierre Latour, der vandt den hvide ungdomstrøje.

Hvordan gik det danskerne ?

Overordnet set var det ikke en fantastisk tour for danskerne, hvor det hele store håb, Jakob Fuglsang endte udenfor Top 10 i klassementet. Hans holdkammerat Magnus Cort fik dog en god tour, hvor han formåede at vinde en etape.
Jesper Hansen og Michael Valgreen kørte begge en hæderlig tour, men det blev kun til en enkelt etapesejr i år.