Peter Sagan: Vi har det komplette klassikermandskab

Den slovakiske stjernesprinter og klassikerrytter, Peter Sagan, mener at hans hold Bora-Hansgrohe har formået at skabe det bedste klassikermandskab til den kommende sæson i Protouren.

Det tyske hold var i forvejen blandt de stærkeste mandskaber i verden, når det kommer til endags løb, men med købet af Oscar Gatto fra Astana, Jempy Drucker fra BMC Racing og all-rounder Maximillian Schachmann fra Quick-Step Floors er truppen yderligere styrket frem mod næste sæson.

Sagan mødte pressen på Bora-Hansgrohes træningslejr på Mallorca, og her delte han ud af sine tanker om næste sæson.

– Jeg tror vi har det mest komplette klassikerhold til dato, fortalte den 28-årige superstjerne.

Schachmann vil sandsynligvis passe godt til løb som Ardennerklassikkerne, mens Drucker har evnen og erfaringen til at hjælpe Sagan på brostenene i Belgien. Rutinerede Gatto på 34 år bringer værdifuld erfaring og lederskab til holdet. Han er samtidig gode venner med Sagan, hvilket kan give mere ro på landevejene, ifølge den succesfulde slovak.

– V laver opgraderinger hvert eneste år, og det er rart at se, at holdet forbedrer sig. Gatto kan bringe mange forskellige ting til holdet. Han kan hjælpe i en række forskellige situationer og vigtige øjeblikke. At have ham med os betyder, at du ikke behøver forklare så meget til de yngre ryttere, hvad du vil have dem til at gøre. Vi ved, at han vil arbejde, at han har en stor motor, og at han laver et minimum af fejl. For os andre betyder det, at vi kan slappe mere af. Vi kan koncentrere os om vores egne opgaver, fortæller Sagan til Cycklingnews.

Kun tid og resultater kan afgøre, om Sagan får ret i sin forudsigelse, om at holdet er det stærkeste klassikermandskab i 2019, men Quick-Step Floors, som normalt anses som det stærkeste mandskab i den slags løb har gennemgået store forandringer, hvilket kan have svækket dem. Niki Terpstra, Fernando Gaviria og Laurens De Plus har forladt holdet, mens Philippe Gilbert fylder 37 år til sommer.

– Der er mange gode ryttere omkring mig nu, som jeg ved er klar til at udføre deres opgaver. Vi ved, at Quick-Step var stærke sidste år, fordi de havde en utroligt bred trup, som alle kunne bidrage med sejre. Nu føler jeg, at vi har en lignende bredde, siger Sagan, hvis primære målsætning er sejre i løb som Liege-Bastogne-Liege, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne, Paris-Roubaix og Milan-San Remo, samt den grønne trøje i Tour de France, som han har vundet imponerende seks gange.