Rønnow og det tyske udenlandsk eventyr

Så lykkedes det endelig. Målmanden fra Brøndby IF og det danske fodboldlandshold, Frederik Rønnow, skifter til den tyske bundesligaklub Eintracht Frankfurt på en 4-årlig aftale.

Siden barnsben, hvor Rønnow stod på mål for barndomsklubben Stensballe IK, har han drømt om at komme til at spille i en af de helt store ligaer. Det har krævet nogle pitstop på vejen, hvor det hele startede med at tage fart som 16-årig. Her skrev den unge jyde kontrakt med superligaholdet AC Horsens. Efter 2 år som ungdomsspiller og dernæst 5 år i A-truppen dragede Rønnow vestpå til Esbjerg fB. Her gjorde Rønnow så god en figur, at Brøndby IF stod klar med en 4-årig kontrakt til den talentfulde målmand.

Siden skiftet har 25-årige Frederik Rønnow gradvist imponeret mere og mere i målet for Brøndby IF. Dette har betydet at den danske landsholdstræner Åge Hareide, har haft målmanden med til de seneste mange landsholdsudtagelser, hvilket har kastet 5 landskampe af sig. Dette har gjort ham særdeles attraktiv for store udenlandske klubber, som har haft ham i kikkerten de seneste år.

En af dem er tyske Eintracht Frankfurt. Efter hårde forhandlinger de seneste år, i skarp konkurrence med blandt andet Crystal Palace, er Frankfurt, Rønnow og Brøndby IF nået til enighed om en 4-årig kontrakt med hinanden. Tyskerklubben måtte slippe 21 millioner kroner for danskeren.

Dermed bliver danskerens ønske om et udenlands skifte endelig indriet. Dette ønske har Brøndby IF kendt til de seneste par år, men man har vurderet fra klubbens side af, at budene på Rønnow ikke har målt sig med målmandens værdi, samtidig med at han er en vigtig brik i det puslespil der skal gå op, før Brøndby IF kan kalde sig danske mestre. Nu kan man så ikke længere holde på Rønnow, som skifter til Bundesligaen i det næstkommende transfervindue til sommer. Her skal han højst sandsynligt erstatte den tideligere målmand fra vesteregnen, Lukas Hradecky, som ikke ser ud til at få forlænget hans kontrakt, efter han har afslået de seneste kontraktudspil fra Franfurt.

Men hvad kommer dette skifte så til at betyde for Frederik Rønnow? Skiftet betyder selvfølgelig helt grundlæggende, at han kommer til at spille sammen med bedre spiller i en bedre liga, hvilket alt andet lige vil give ham større udfordringer både på og uden for banen. Han skal til at vænne sig til et endnu større pres fra de tyske tilhængere, som altid har høje forventninger til deres spillere. Uden for banen skal han til at stå på egen hånd, hvilket både har haft en positiv indvirkning men derimod også fatale konsekvenser fra tiderliger lovende danske talenter. Vi så blandt andet hvordan det gik med Andres Cornelius, som måtte vende snuden hjem til det københavnske efter en rædselsfuld sæson i engelske Cardiff. Dog drager en lidt ældre Rønnow afsted, hvilket giver ham en større ballast til at klare presset i det tyske.

Bliver Rønnow en succes i Frankfurt, vil det derfor uden tvivl også øge hans chancer på det danske landshold. Lige for tiden står han i skyggen af Kasper Schmeichel, som har sat sig solidt på målmandstronen, og derfor må det på den kortsigtede plan formodes, at han må se til fra bænken, nå de danske herre skal til VM i Rusland. Kigger man længere ud i fremtiden er det langt fra utænkeligt at skal agere sidsteskanse for landsholdet. En Rønnow med succes i Frankfurt, krydret med et eventuelt endnu højere spring op ad karrierestigen, vil uden tvivl gøre ham til en oplagt kandidat, til at tage over fra 31-årige Kasper Schmeichel.

Selv har Rønnow været ude at sige, at han ser tysk fodbold som det perfekte match for ham. Det kommer blandt andet af, at han har vænnet sig til den tyske spillestil, idet hans nuværende træner (Alexander Zorniger red.) er fra tyskland og har trænet utallige kampe i den tyske bundesliga.

Kun tiden vil vise om Rønnow har taget det rigtige skifte til Eintrach Frankfurt.