Mohamed Salah: Den Egyptiske Konge

ISTANBUL - AUGUST 08, 2014: Mohamed Salah angriber i Soma Charity Tournament i Sukru Saracoglu Stadium.

Han er her, der og alle vegne. Både på og uden for banen. Mohamed Salah har spillet en fænomenal sæson i Liverpool, hvilket har gjort ham til en særdeles ombejlet herre – især i hjemlandet Egypten. Her er han blevet døbt ”Den Egyptiske Konge”, og det er med god grund.

Den lille egypter har strøget om sig med diverse kåringer og hæder i denne sæson. Med 31 mål i 37 kampe i Premier League har Salah taget alle med storm, efter hans seneste mislykkede sæson i Chelsea.

Priser som 3x månedens spiller, Årets spiller i Premier League og PFA årets spiler i Premier Legaue har Salah profilerede sig som Premier Leagues helt store profil gennem sæsonen. Derudover er Salah blevet kåret som årets afrikanske spiller i 2017.

10 mål er det blevet til i Champions League, og han er derfor en af hovedårsagerne til at Liverpool er kommet helt til finalen. Udover mange mål i støvlerne, ligger Salah forholdsvist højt på assistlisten og har fået et særdeles godt samarbejde med angrebskollegaerne Mané og Firminho, hvilket har gjort dem til en af mest scorende trioer i hele verdenen.

Salah selv, forklare den fantastiske sæson med at følte der var en masse ting der skulle bevises siden flopsæsonen i Chelsea, hvor det ikke blev til mange spilminutter før han blev udlejet til henholdsvis Fiorentina og A.S. Roma .

Den utrolige præstation har gjort ham til en af de største i hjemlandet Egypten. Ikke bare i fodboldverdenen men generelt set i hele Egypten. Dette understreges af, at han fik en delt andenplads ved det seneste præsidentvalg i Egypten.

Hans måde at tryllebinde os alle sammen på med hans tekniske kunnen og enorme speed, er kommet bag på de fleste. Han er gået fra at være en middelmådig spiller til at være på niveau med spillere som Ronaldo og Messi. Kun tiden vil vise om han bliver en af de såkaldte ”One Season Wonders”, som englænderne er så glade for at kalde dem som overpræstere en enkelt sæson.

Næse opgave for Mohamed Salah bliver at fuldende hans fantastiske sæson med Liverpool, ved kunne løfte Champions Legae-trofæet. Derudover skal sommeren bruges i Rusland på at spille VM for hans stolte hjemland Egypten.