Et endegyldigt farvel til landsholdet for Daniel Wass?

Daniel Wass i UEFA Europa League - Celta Vigo mod Shakhtar Donetsk

11 landskampe. Så mange gange har Daniel Wass repræsenteret det danske fodboldlandshold. Det er dog tvivlsomt, at der kommer en 12. efter han har været ude og kritisere både Age Hareide og DBU i et åbenhjertigt interview.

Det hele startede i Oktober 2016, hvor Daniel Wass meldte fra til landsholdssamlingen op til kampene mod henholdsvis Polen og Montenegro. Det var angiveligt en skade, som holdte Wass ude af kampene. Det har dog vist sig at være lidt af en løgn. Det gav allerede dengang panderynker hos mange hjemme i Danmark, da han dagene lige efter stillede op for Celta Vigo for at spille mod FC Barcelona. Denne tvivl har så også vist sig at være berettiget.

De seneste dage er det kommet frem fra Daniel Wass selv, at han kæmpede med nogle personlige problemer. Problemer som han ikke ønskede skulle komme ud. Derfor indgik Wass en aftale med Åge og DBU, om at Wass meldte afbud grundet en skade.

Daniel Wass har de seneste dage taget bladet fra munden, og kommet med hans version af hele forløbet. Han er utilfreds med at DBU allerede meldte skaden ud før Barcelona-kampen, i stedet for at vente til efter kampen, som ifølge Wass var aftalen.

Sandhederne er kommet på bordet efter Daniel Wass blev sorteret fra VM-truppen. Et udfald, som Daniel Wass slet ikke var overrasket over. Dette skyldes ifølge Wass, hans anstrengte forhold til landstræneren. Et forhold der har drejet sig om loyalitet til landsholdet.

Åge Hareide har selvfølgelig været ude og forsvare ham selv og fortælle hans side af sagen. Han har forklaret situationen med, at han kun ønsker friske og skadesfrie spillere i sin VM-trup, og derfor undlader Daniel Wass, som fik en ny chance på landsholdet i kampen mod Kasakhstan – som Daniel Wass på ny meldte fra til.

Denne situation er særdeles uheldig for begge parter. At Daniel Wass kommer med disse udtalelser, kunne tyde på at han har opgivet landsholdet – i hvert fald så længe Hareide er landstræner. Havde han haft troen på en fremtid i den rød-hvide nationaldragt, havde han ikke smidt alle kortene på bordet, men derimod forsat med at dække over deres fælles løgn.

Omvendt er det også skidt nyt for DBU og Åge Hareide. Det at de har dækket over en løgn i stedet for at melde sandhedenud , har stillet dem begge i utroligt dårligt lys. Næste gang DBU eller Hareide er ude og udtale noget i medierne, vil der derfor blive sat spørgsmåltegn ved om det er sandheden der kommer frem.

Uanset hvem der har ret i hvad, så er det også uheldigt for fodbolddanmark. Vi må sandsynligvis undvære en La Liga-profil på landsholdet de næste år. Mange danskere har undret sig over hans manglende udtagelse til de seneste landskampe qua hans gode præstationer i Celta Vigo, og det er med god grund, for han vil klæde det danske landshold.