DEBAT: Hareide gal eller genial ?

Der har været uendelige spekulationer om, hvilke spillere den danske landstræner, Åge Hareide, udtager til sommerens VM i Rusland. Efter truppen er offentliggjort, sætter flere stadig spørgsmåltegn ud fra nogle af de valg som landstræneren har foretaget sig.

Starter vi i målet, er der ikke de store overraskelser. Kasper Schmeichel har godt nok ikke spillet de sidste kampe for Leicester, men må stadig kunne regnes som manden, der skal vogte målet fra start i Rusland. Ydermere er det heller ikke overraskende, at Jonas Lössl og Frederik Rønnow skal agere reserver.

Forsvaret ligner også meget det forsvar, som fik Danmark kvalificeret til VM. Den tidligere  stamspiller for landsholdet, Riza Durmisi, slap dog ikke igennem nåleøjet til en af de eftertragtede pladser. De seneste kampe har han ellers præsteret godt for klubholdet Betis, hvor det er blevet til mål og stabile præstationer. Hareide fortrækker dog den højrebenede Udinese-spillere Jens Stryger Larsen på venstreback positionen. Her står han foran både Jonas Knudsen og Nikolai Boilesen i køen.

På midtbanen er der delte meninger om udtagelsen rundt omkring hos de danske fodboldfans. Wiliam Kvist er blevet valg på bekostning af formstærke Christian Nørgaard, og det har vakt vrede blandt danskerne. Der bliver draget paralleller til Dennis Rommedahl, som også var en lille kælelægge af den daværende landstræner Morten Olsen. Kvist synes svær at komme udenom selvom den rutinerede FCK’er har været langt fra en startplads gennem hele slutspillet i Superligaen. Modsat kan der argumenteres for, at der bliver brug for Wiliam Kvist’s rutine på et forholdsvist ungt og urutineret landshold. Lasse Schöne står klar til at erstatte Kvist på den defensive midtbane, efter nogle gode indskiftninger i landsholdets træningskampe op til VM.
Den rutine kan også komme fra Michael Krohn-Dehli. Højst overraskende har den aldrende Deportivo-spiller fået en plads i truppen. Krohn-Dehli har været uden for landsholdet de sidste par år grundet skader og manglende spilletid for hans klubhold.

Åge Hareide har tydeligvist satset på en blanding af de unge, friske og ærgerrige spillere samt de mere rutinerede kræfter med mange landskampe på CV’et. Kun tiden vil vise om dette mix er det rigtige, og kun tiden vil vise hvem der må trække sorteper lige inden VM-slutrunden.