Claudio Ranieri overtager i Fulham

Italieneren, der vandt Premier League med Leicester tilbage I 2016, erstatter Slavisa Jokanovic i Premier League-klubben Fulham.

Onsdag kunne Fulham offentliggøre på sin hjemmeside, at Claudio Ranieri har skrevet under på en flerårig kontrakt med London-klubben.

Det er den 67-årige managers første job i England siden succestiden i Leicester, der blandt andet førte til det sensationelle mesterskab i 2016. Han har siden trænet Nantes i Frankrig, men vender altså nu tilbage til Premier League, hvor han skal forsøge at redde Fulham fra nedrykning.

Fulham indtager en øjeblikkelig sidsteplads i ligaen med fem point, men har trods alt kun tre point op til den gode side af nedrykningsstregen. Jokanovic’ fyring kommer efter en periode på 12 kampe, som kun har kastet en enkelt sejr af sig for oprykkerne.

Ifølge Sky Sports var serberen overrasket over fyringen, da han havde et godt forhold til klubbens ejer, Shahid Khan. Men onsdag gik den altså ikke længere, og Ranieri overtog tøjlerne. Han forventes at medbringe en stab på seks italienere, som skal være med til at redde Fulham fra nedrykning.

Klubben er Londons ældste, grundlagt i 1889, men har aldrig været i nærheden af at vinde Premier League, hvor syvendepladsen fra sæsonen 2009/2010 står som deres bedste resultat.