Venus Williams taber til teenager

Den canadiske teenager, Bianca Andreescu, slog den syvdobbelte Grand Slam-vinder, Venus Williams, dagen efter, at hun besejrede Caroline Woszniacki, der er nummer tre på verdensranglisten.

WTA-turneringen, ASB Classic i Auckland, har udviklet sig til lidt af et eventyr for 18-årige Bianca Andreescu, der på to dage har slået to tidligere verdensettere ud.

Torsdag vandt canadieren over Wozniacki, mens hun fortsatte sin 10 kamps sejrsstime ved at vinde over amerikanske Venus Williams i kvartfinalen. Nu er hun for første gang med i en WTA-semifinale, der spilles lørdag.

– Mit mål var bare at kvalificere mig og måske få et par runder, men nu har jeg slået nogle af de bedste spillere i verden. Jeg tror på, at alt er muligt, og det var en fantastisk følelse at slå Williams, fortalte Andreescu ifølge BBC Sports.

Venus Williams havde allerede vundet to Grand Slam-turneringer, da Bianca Andreescu blev født i juni 2000, og der var næppe mange, der havde set hende stå i en semifinale allerede. I sidste sæson spillede hun på et lavere niveau i IFT-turneringerne, men man kan i den grad begynde at regne hende for en kommende topspiller i tennisverdenen efter de nylige præstationer.

Selve kampen startede planmæssigt for 38-årige Williams, der lagde ud med at vinde 1. sæt, mens hun også lagde ud med at bryde talentets serv i 2. sæts første parti. Men herefter vendte det hele på hovedet. Den nye stjerne vandt nemlig hele 11 partier i træk, inden Venus kom tilbage i tredje sæt, da canadieren skulle serve sejren hjem. Hun formåede dog at kører den hjem, og vandt med cifrene 6-7, 6-1 og 6-3.

Modstanderen i semifinalen bliver enten Hsieh Su-Wei fra Taiwan eller spanske Sara Sorribes Tormo. Hvis hun vinder den kamp, skal finalen stå mod enten Viktoria Kuzmova eller Julia Gürges, der mødes i den anden semifinale.