Green Bay Packers fyrer træner efter 13 år

Green Bay Packers i kamp

Mike McCarthy er efter 13 år som træner for NFL-holdet Green Bay Packers blevet fyret.

Beslutningen om at fyre den 55-årige træner kommer efter søndagens 20-17-nederlag til Arizona Cardinals, der resulterer i en kampstatistik på 4-7-1.

McCarthy førte blandt andet holdet frem til sejr i Super Bowl i år 2011 og overtog styringen af klubbens mandskab tilbage i 2006. Men nu er det altså slut for den garvede træner.

– Denne sæson har ikke levet op til vores forventninger og klubbens standard. Mike har været en fantastisk træner og leder i Packers gennem 13 sæsoner, og vi har oplevet store succeser under hans ledelse. Men nu må vi finde nye løsninger og muligheder, fortæller klubbens præsident, Mark Murphy, ifølge BBC.

Der er kun to nuværende trænere, der har været ansat i samme klub i længere tid end McCarthy, så det er en historisk fyring. Det er Bill Belichick fra New England Patriots, som har siddet i sædet siden år 2000 samt Marvin Lewis fra Cincinnati Bengals, der har stået i spidsen for dem siden 2003.

Det var McCarthy, som opdagede Aaron Rodgers og gav ham chancen som førstevalget på quarterback-positionen. Denne tillid blev betalt tilbage, da Rodgers blev kåret til den mest værdifulde spiller i NFL i 2011 og 2014.

Sidste sæson missede holdet playoffs for første gang i ni år, og har nu tabt deres seneste fem kampe. Den offensive koordinator, Joe Philbin overtager tjansen i sæsonens sidste fire kampe.

Næste opgør for Green Bay Packers er på søndag, når Atlanta Falcons er modstanderen.