Vatikanet stifter OL-hold

Vertikanet stifter OL hold - Sport

Hurtigere, højere, helligere. Italiens Olympiske Komité har godkendt Vatikanstatens nystartede atletikforbund, så de kan konkurrere på lige fod med andre OL-mandskaber.

For første gang nogensinde får Vatikanstaten deres eget atletikhold, der kan deltage i internationale turneringer – heriblandt OL.

Indtil videre har de nystiftede atletikforbund 60 medlemmer, hvilket inkluderer en broget blanding af præster, vagter, nonner og andre medarbejdere i den lille uafhængige stat. Med sine 1000 indbyggere og et areal på 44 hektar er her tale om verdens mindste land, men præsidenten for det nye atletikforbund, Melchor José Sanchez de Toca y Alameda, har alligevel store forhåbninger for sine landsmænds muligheder.

– Drømmen er at komme til at se Vatikanets flag i selskab med de øvrige deltagere til de Olympiske Lege, fortalte han i forbindelse med lanceringen af holdet til thelocal.it.

Til at begynde med skal holdet dog blot deltage i mindre turneringer såsom Middelhavs Legene, der afholdes i juni.

Præsidenten for den italienske olympiske komité glæder sig over, at Vatikanet nu er repræsenteret med eget atletikforbund.

– Det bliver nødvendigt at samarbejde med andre forbund, men jeg er sikker på, at det hele nok skal gå godt. I dag har vi startet et modigt og succesfuldt projekt, fortalte Giovanni Malago ifølge Vatican News.

Aftalen mellem Vatikanstaten og CONI, som er forkortelsen for den italienske olympiske komité, gør, at det nye atletikforbund kan gøre brug af italienske træningsfaciliteter samt lægestab.

Den yngste nuværende atlet på Vatikanstatens hold er en 19-årig schweizergarder, mens den ældste er en 62-årig professor, der arbejder i Vatikanets apostolske bibliotek.

Herudover er to unge muslimske asylansøgere også blevet optaget som æresmedlemmer. Jallow Baba, en 20-årig gambisk statsborger og en 19-årig senegaleser.

Holdets første officielle konkurrence bliver til Corsa di Miguel den 20. januar, hvilket er et 10 kilometers løb i Roms gader.