Van der Breggen: Alt for koldt til at genvinde Liege-Bastogne-Liege

Felt af cykkelryttere

Mens Jakob Fuglsang tog en fænomenal sejr i herrernes løb, måtte den forsvarende kvindelige vinder, Anna van der Breggen, se langt efter konkurrenterne i den belgiske kulde søndag eftermiddag.

Hun har vundet løbet to gange og var på forhånd blandt storfavoritterne til at tage en topplacering i dette års kvindeudgave af Liege-Bastogne-Liege, men det hele sluttede med en skuffende 12. plads til den hollandske cykelstjerne.

– Det var for koldt til at gøre noget som helst derude. Når det er tørt, er kulden ikke et problem, men når det regner som i dag, så bliver det virkelig koldt, forklarede hun efterfølgende til Cyclingnews.

Hele ugen op til den belgiske klassiker har været kølig, men temperaturen dalede kraftigt på selve løbsdagen, hvilket altså forhindrede van der Breggen i at udfolde sig. Hun var ellers med i favoritgruppen ved Côte de la Redoute, men da Annemiek van Vleuten satte tempo i bunden af stigningen, kunne van der Breggen ikke svarer igen.

– Jeg var i en god position og pigerne på holdet arbejdede super godt, men jeg havde brug for at blive varmet ordentligt igennem for at kunne svarer igen, da Annemiek angreb, og det var der bare ikke tid til, forklarede 29-årige van der Breggen efterfølgende.

Van Vleuten endte med at holde hele vejen til mål og vandt med et forspring på 1 minut og 39 sekunder ned til forfølgergruppen, hvor van der Breggen befandt sig.

– Vi sad i forfølgergruppen og vidste at vi skulle arbejde hårdt for at indhente Annemiek, men hvis du giver fuld gas, ved du også, at de andre bare vil profitere af det og køre fra dig senere. Det var en taktisk affære, og det gjorde at hun kunne holde os på afstand, fortæller van der Breggen, der kører for det hollandske hold, Boels-Dolmans.

Det blev altså en skuffende afslutning på en ellers god uge for hollænderen, som vandt Flèche Wallone i overbevisende stil onsdag, mens hendes danske holdkammerat, Annika Langvad, nappede tredjepladsen.

– Det har overordnet set været en god uge for mig og holdet, så jeg er glad trods alt, sagde van der Breggen efter 12. pladsen var blevet en realitet.

Annemiek van Vleuten, der altså løb med sejren kom nummer to til Flèche Wallone og Amstel Gold Race, mens hun tog førstepladsen tidligere på foråret ved kvindernes Strade Bianche.

Nu skal rytterne forberede sig på næste udfordring, som for stjernernes vedkommende gælder Giro Rosa. Det løb starter den 5. juli.