Tysk racerkører flyver hjem efter 11-timers operation

Racerkøreren Sophia Floersch flyver hjem fra Macau en uge efter sit voldsomme uheld, der skete med 170 kilometer i timen i hendes F3-racer.

Tyske Sophia Floersch har gennemgået en 11 timers operation, som har reddet hende fra lammelse efter et forfærdeligt uheld i sidste uge ved et Formel 3-løb i Macau, hvor hendes bil fløj ud af banen i et skarpt sving.

Den kun 17-årige kører anses som et af de helt store kvindelige talenter. Hun overlevede mirakuløst uheldet, men brækkede syvende ryghvirvel i ulykken. Trods skaderne har hendes behandling og fremgang været bemærkelsesværdig, og hun er netop returneret til sit hjemland. På Facebook skriver hun:

– I dag flyver jeg hjem igen. Er virkelig glad for at se min familie og mine venner. Jeg er stadig overvældet over støtten jeg har fået fra fans over hele verden. En stor tak skal lyde til alle menneskerne i Macau, især drengene på hospitalet, Dr. Lau, Dr. Chan, Mr. Lei Wai Seng, Maria Elisa Goncalves, Angel Sulanir, Goncalves Pacheco og alle de vidunderlige sygeplejersker. Nu starter et nyt kapitel, og jeg kan ikke vente med at komme i gang igen. Lad os fokusere på 2019.

Fire andre personer kom til skade i uheldet, da hendes bil ramte tribunerne, og teenagerens far har blandt andet været ude at sige, at han aldrig har været så nervøs, som i de minutter, hvor man ikke vidste om Sophia var i live inde i bilen efter ulykken.

Han fortæller desuden til The Sun, at han ikke vil stå i vejen for hendes mulige comeback på racerbanen.

– De 30 eller 40 minutter var de hårdeste minutter i mit liv. Jeg vidste ikke hvad der foregik. Alle slags bekymringer kommer ind i dit sind på sådan et tidspunkt. Vi har endnu ikke talt om, om hun vil køre igen. Det er for tidligt at snakke om den slags, men mit synspunkt er, at jeg ikke vil stå i vejen for hendes drømme, fortæller faderen.

Der venter nu et langt genoptræningsforløb før den unge racerkører får mulighed for at sætte sig i en F3-racer igen, men alt er altså gået over alle forventninger indtil nu.

Floersch er ny i Formel 3-serien i denne sæson, hvor hun har kørt for det hollandske hold Van Amersfoort Racing.