Travlt transfervindue i den spanske hovedstad

Transfervinduet nærmer sig lige så stille sin afslutning rundt omkring i Europa. Nogle klubber har været mere aktive end andre, men især i Spanien har der været gang i den. Barcelona har blandt andet hentet Antoine Griezmann ind til angrebet, ligesom Atlético Madrid hentede Joao Felix ind som erstatning. Baseret på træningskampe, er det oven i købet en solid erstatning, men tiden vil selvfølgelig vise hvor vidt stortalentet kan drive det i den spanske hovedstad.

Real Madrid har haft travlt i transfervinduet

Og apropos hovedstaden, så kan vi ikke komme uden om Real Madrids transferaktivitet. Klubben havde en miserable sæson i 2018/2019, der både endte uden trofæer, men også viste et hold med store spillemæssige mangler offensivt og defensivt. Spørger man fans, var et usikkert forsvar, en langsom midtbane og et stort Ronaldo-formet hul på fløjen hovedårsagerne til hvad Politiken kunne berette var klubbens værste sæson i 17 år. Curtois, Kroos og Modric er alle blevet anklaget for ikke at kunne spille sig op i niveau, og offensiven kunne ikke levere nok mål.  Så hvad gør man, som en af verdens rigeste klubber? Man forstærker sig og rydder op i truppen. For der har i dén grad været travlt på direktionsgangene.

Real Madrid's stadion Santiago Bernabeu
Santiago Bernabeu stadium panorama

Fyldt med stortalenter

Ind er kommet profiler som Eder Militao, Ferland Mendy, Eden Hazard og Luca Jovic, i et forsøg på at genoplive den post-Ronaldo’ske madrilenske offensiv. Samtidig har stortalenterne Vinicius Junior og Rodrygo Goes umiddelbart mulighed for spilletid. Vinicius ventes at få mere spilletid, efter at have imponeret i sin første sæson. Rodrygo regnes af mange som et endnu større talent. Men igen, så ventes det at der kommer til at være spilletid til de unge. Ser man på odds, er Real Madrid stadig førsteudfordrer til Barcelona, hvilket skyldes forstærkninger hos Real Madrid, og salg af Atlético. Atlético er mindre skræmmende uden Griezmann, men måske Felix kan tage over? Samtidig er Real Madrid mere skræmmende med især Eden Hazard, men spørgsmålet er stadig, om han kan ramme sit Chelsea-niveau.

På udkig efter nye mens andre er lejet ud

Real har dog solgt/lejet mange af de spillere ud, der tidligere har ageret breddespillere, og som visse fans nok havde forventet ville få chancen for at tage steppet op mod stamspillerniveau. Marcos Llorente, Mateo Kovacic, Martin Ødegaard og Dani Ceballos kunne have været spillere, der måske kunne have bidraget i kampe på Casemiro, Toni Kroos eller Luka Modric er ude. Nu ser midtbanen en anelse tynd ud. Ifølge TV2, er Real Madrid stadig ude efter en midtbanestjerne som Paul Pogba eller Christian Eriksen, men om det lykkes dem at hente de spillere ind, er tvivlsomt. For hvis der ikke hentes en fra toppen af kransekagen, vil mange fans nok stille spørgsmålstegn ved, hvorfor de førnævnte midtbanespillere ikke kunne bruges. Et andet stort spørgsmål er, hvad der skal ske med den udskældte Gareth Bale, der hæver en høj løn, men aldrig har virket til at passe ind i klubben. Hans løn er en af hovedårsagerne til, at Madrid ikke har kunne hente endnu en megastjerne ind. Så spændende bliver det, hvad der skal ske med kantspilleren, hvis noget.

Så det har i hvertfald været et travlt transfer vindue indtil nu og det bliver spændende at se hvad fremtiden bringer.