Træt af at tabe? Sådan vinder du på oddset

I den første halvdel af 2017 tjente de danske bookmakere vanvittige 1,39 milliarder kroner på at udbyde odds i Danmark. Dermed smider danskerne rigtig mange penge væk på odds hver eneste dag, men hvordan undgår du at blive en i mængden? I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du vender trenden og begynder at vinde penge på sportsbetting.

Odds er en investering

Den absolut vigtigste lektie, hvis man vil være succesfuld med sine spil er, at man skal se det som en investering. Du ville ikke investere dine hårdt tjente sparekroner i zimbabwiske statsobligationer eller i din flinke men håbløse nabos stearinlysvirksomhed, så hvorfor har du ikke samme seriøse tilgang til odds?

Man kommer ikke sovende til overskud på betting. Du kan sagtens tjene store penge hurtigt, hvis du har heldet med dig, men hvis du ønsker et bæredygtigt og langvarigt overskud, kræver det hårdt arbejde og masser af research.

Det gælder altså om at lægge hyggespiller-mentaliteten bag sig, hvis man ønsker at være succesfuld. Man kan  ikke nøjes med bare at sætte et par krydser på de store fodboldkampe. I stedet skal man gentænke hele sin oddsstrategi, hvilket er, hvad vi vil hjælpe med i denne artikel.

Før vi kan gå videre ind i det tekniske omkring ens spillestil, er der dog et par ting, der skal på plads først. Et af de vigtigste redskaber hos succesfulde spillere er et regnskab. Man kan ikke lave overskud uden et solidt regnskab over alle ens spil. Dette kan man enten lave i Excel, men man kan også bruge en af de mange muligheder, der kan findes via Google.

Gennem regnskabet kan man få et overblik over sine spil og dermed føre grundig statistik over, hvordan man klarer den. Når man når en vis mængde spil, kan man begynde at analysere og evaluere ens data, hvilket er utrolig givende. Her kan man måske lære, at man vinder stort på Serie A men taber mange penge på kort-specials eller over/under-spil.

På den måde kan man løbende revidere sin spillestil og dermed udnytte det, man er god til og forbedre eller eliminere det, man er dårlig til.

Få spilforslag fra eksperter

Udover de spil man selv finder frem til, kan det være en rigtig god idé at lade sig inspirere af oddseksperter. Der er mange mennesker, der lever af at oddse, og flere af dem deler gladeligt ud af deres spilforslag.

I Danmark har forskellige websites velargumenterede daglige spilforslag. Her kan man altid finde spilforslag til de største kampe, men siden dækker også en række mindre sportsgrene og ligaer,

Det er dog vigtigt, at man ikke følger spilforslag blindt. Hvis man opdager et spilforslag for sent, kan det være, at oddset er faldet så meget, at værdien er væk. Dermed skal man kun følge spilforslaget, hvis man stadig kan tæt på det odds, som eksperten lagde ud.

I sit regnskab er det i øvrigt en god idé at føre statistik over, hvorvidt man vinder eller taber på at følge de forskellige eksperter. Det kan godt være, at nogle eksperter kan fremvise stort overskud på deres hjemmesider, men det er som bekendt ikke altid, at man kan få de samme høje odds selv.

Når eksperter i for eksempel håndbold lægger spil online, sker det ofte, at oddsene på deres spilforslag falder umiddelbart bagefter. Dermed kan det være svært at få overskud på at følge dem, da oddsene simpelthen ikke er tilgængelige.

Opret flere spilkonti

Det siger sig selv, at jo højere odds man rammer, jo større bliver ens overskud. På trods af dette er der utrolig mange spillere, der blot bruger en enkelt bookmaker af gangen. Hvis man kun har penge hos en enkelt bookmaker, sætter man store begrænsninger på sine indtjeningsmuligheder. Hver gang man spiller til et odds, der ikke er markedets højeste sætter man penge til. Det kan godt være, at det ikke er mange penge, men på lang sigt løber det alligevel op.

Et eksempel på dette er Premier League-kampen mellem Arsenal og Chelsea, der blev spillet den 3. januar. På 1X2 var de højeste odds på det danske marked:

  • 1: 3,05 hos Unibet
  • X: 3,50 hos bet365
  • 2: 2,45 hos NordicBet

Til sammenligning så de dårligste odds på det danske marked ud således:

  • 1: 2,85 hos bwin
  • X: 3,38 hos betfair
  • 2: 2,40 hos 888sport

Som det kan ses, er forskellen på de højeste og laveste odds ikke vanvittig stor. Hvis man spiller 100 kroner på X, vinder man hos bet365 250 kroner, imens man hos betfair får 238 kroner. 12 kroner gør ikke den store forskel på kort sigt, men efter 500 eller 1.000 spil, spiller det en markant rolle.

De vindende spil skal simpelthen betale for de tabende, og derfor er det altafgørende, at man sørger for at maksimere sin profit. For at kunne gøre dette, skal man dog have adgang til så mange odds som muligt, og man bør derfor have kontoer hos så mange bookmakere som muligt.

Når man opretter sig, er det dog værd at holde for øje, at enkelte bookmakere bruger de samme odds. For eksempel har 888sport, LeoVegas Sport og Unibet samme oddsudbyder, hvorfor man kun har brug for konto hos en af siderne. Det samme gælder i øvrigt også Betsafe og NordicBet.

Udnyt bonusser og kampagner

Konkurrencen på det danske spillemarked er hård, hvilket man skal udnytte som spiller. Et af de steder, hvor spiludbyderne virkelig konkurrerer er nemlig på bonusser og kampagner, der kommer spillerne til gode.

Det er dog ikke altid lige nemt at udnytte disse. Først og fremmest skal man nemlig kunne skelne skidt fra kanel. Der er nemlig kampagner, der ikke er værd at bruge tid på. Dette gælder især de kampagner, hvor eventuelle gevinster skal gennemspilles til uendelighed før, at de kan udbetales.

Kan man til gengæld få free bets eller gratis live bets uden gennemspilskrav eller med lave gennemspilskrav, er chancerne for at booste overskuddet rigtig pæne.

Når man finder gode kampagner, gælder det naturligvis også om at få det maksimale ud af dem. På free bets kan det for eksempel ofte godt betale sig at gå efter guldet ved at spille på et højt odds. Det vigtigste er dog, at der er værdi i ens spil.

Vær disciplineret!

Når man har fået tillagt sig de gode vaner, der skal til for at lave overskud, er det vigtigt at man holder disciplinen. Vinder eller taber man en række spil i træk, er det nemt at falde tilbage i de gamle vaner, hvor man smider penge væk. Dette skal naturligvis undgås for enhver pris.

Man skal huske på, at varians er en naturlig del af betting, hvorfor man hverken kan undgå dårlige eller gode perioder. Uanset om man føler, at man kan gå på vandet eller, at alt man gør er forkert, skal man holde hovedet koldt og fortsætte med at gøre de rigtige ting. Ellers kan det hurtigt blive rigtig dyrt.

Det er vigtigt at huske på, at betting er et marathon og ikke en sprint. Derfor handler det om at lave et stort overskud på lang sigt og ikke om at tjene et par hurtige kroner.