Top 4: Hvem bliver vinderne og taberne i juleprogrammet?

Det pakkede juleprogram i Premier League er nu for alvor i gang, og frem til lige efter nytår har alle holdene i ligaen 5 kampe. Der er altså fuld damp under kedlerne, og pointhøsten i juleprogrammet kan vise sig altafgørende hvad angår de endelige placeringer. Vi har her valgt at give vores bud på, hvem der bliver juleprogrammets store vindere og tabere i kampen om Top 4 placeringer. Vi har kigget på Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal og Tottenham. Da det drejer sig om kampen om Top 4 har vi udeladt Manchester City, som er stukket af for længst og formentlig har lukket titelkampen allerede nu. Til gengæld har vi inkluderet upåagtede Burnley, som i skrivende stund ligger højere i tabellen end Arsenal.  Vi lægger ud med at kigge på de øjeblikkelige 2’ere i ligaen: Manchester United.

Manchester United

Kampprogram:

West Brom (ude)
Leicester (ude)
Burnley (hjemme)
Southampton (hjemme)
Everton (ude)

Manchester United har et relativt mildt juleprogram, sammenlignet med nogle af de andre tophold. De møder primært hold fra midten og bunden, samt naturligvis Burnley der har overrasket alle i år ved at blande sig i toppen. De er favoritter til at snuppe sejren mod alle de hold de møder. Men United har problemer med at finde vej til netmaskerne, og det kan blive problematisk mod robuste forsvarshold som WBA og Burnley. Desuden er udekampe mod Leicester og Everton potentielt tricky. Vi forventer at United slår WBA og Southampton rimelig sikkert. Leicester og Everton ude, kunne godt resultere i et pointtab i en af kampene. Muligvis et uafgjort resultat. 4 point i de to kampe er realistisk. Burnley er svære at vurdere, men de har fået uafgjort med fra både Anfield og Wembley i år. Vi tror på de gør livet svært for United også.

Vurdering af pointhøst: 10-11 point af 15 mulige

Tottenham Hotspur

Kampprogram:

Man City (ude)
Burnley (ude)
Southampton (hjemme)
Swansea (ude)
Whu (hjemme)

Tottenham lægger ud med et par hårde kampe imod Manchester City og Burnley, begge på udebane. Dog ser resten af juleprogrammet rimeligt ud for de hvide fra Nordlondon. De møder Southampton og West Ham hjemme, og bundholdet Swansea ude derimellem. Kampen ude mod Man City ligner et nederlag, mod et hold i uhyggelig storform. Burnley ude er heller ikke et nemt sted, og medmindre Kane viser sin klasse kunne det godt ende uafgjort. I resten af kampene forventer vi at Spurs gør rent bord.

Vurdering af pointhøst: 10 point af 15 mulige

Arsenal

Kamprogram:

Newcastle (hjemme)
Liverpool (hjemme)
Palace (ude)
Wba (ude)
Chelsea (hjemme)

Arsenal har et tricky juleprogram, med kampe mod både Liverpool og Chelsea. Desuden skal de møde et Crystal Palace hold, som i en vis udstrækning har fundet melodien under Roy Hodgson og West Brom ude. Til at begynde med har de dog kriseramte Newcastle i en kamp, hvor det er svært at tro på andet end 3 point til Arsene Wengers tropper. Mod Liverpool har Arsenal det svært og her tror vi mere på de røde fra Beatles-byen end på Arsenal. Ude mod Palace og West Brom forventer vi at Arsenal vejrer morgenluft med to sejre, inden et nederlag til Chelsea lige efter nytår.

Vurdering af pointhøst: 9 point af 15 mulige

Chelsea

Kamprogram:

Southampton (hjemme)
Everton (ude)
Brighton (hjemme)
Stoke (hjemme)
Arsenal (ude)

Det er ikke ligefrem glade tider i Chelsea i denne sæson. Der går rygter om at Conte og ledelsen er uvenner, og spillet på banen har ikke flydt som sidste år. Det er desuden en streg i regningen at Morata pludselig har skadesproblemer i det tætte program. Til gengæld viser Hazard sin klasse nærmest hver gang han spiller, og det betyder enormt meget for de blå. Og trods den halvdårlige stemning i Chelsea, så kunne holdet godt gå hen og blive en af juleprogrammets store vindere. De har overkommelige opgaver, om end en tur til Goodison og Emirates kan være svære kampe, så forventer vi faktisk at de tager 3 point begge steder. Det er selvfølgelig altid muligt at snuble, men vi tror på at Chelsea får en god jul.

Vurdering af pointhøst: 13-15 point af 15 mulige

Liverpool

Kamprogram:

Bournemouth (ude)
Arsenal (ude)
Swansea (hjemme)
Leicesster (hjemme)
Burnley (ude)

De røde fra Liverpool har 3 udekampe og 2 hjemmekampe frem til efter nytår. Udekampene tæller Bournemouth, Arsenal og Burnley. Bournemouth forventer vi at Liverpool slår, og faktisk så tror vi også på at de tager point mod Arsenal. Enten ved en sejr eller uafgjort. Hjemmekampen mod Swansea bør være en formsag at vinde for de offensivt stærke Liverpool spillere, og vi forventer også at de får kamp til deres hår mod et stærkt spillende Leicester hold. Udekampen mod Burnley den 1. Januar bliver hård for begge hold. Her har Liverpool måske nytte af de rotationsprincip som Klopp har benyttet hele december. Burnley er måske trætte efter et særdeles hårdt program, og en smal trup. Liverpool sniger sig til sejren på Turf Moor i Burnley. Dog kunne de sagtens smide point mod Leicester i kampen inden.

Vurdering af pointhøst: 12-13 point af 15 mulige

Burnley

Kamprogram:

Brighton (ude)
Tottenham (hjemme)
Man utd (ude)
Huddersfield (ude)
Liverpool (hjemme)

Burnley har været sæsonens helt store overraskelse. De færreste have nok forventet at upåagtede Burnley med en af ligaens mindste spillerbudgetter ville ligge a point med hold som Liverpool og Tottenham, samt foran Arsenal efter 17 runder. Det er imponerende hvad træner Sean Dyche har fået ud af begrænsede ressourcer. Men det må i samme ombæring også understreges, at Burnley har været forskånet for flere af topholdene hidtil. Dem får de til gengæld chancen for at prøve kræfter med i juleprogrammet. Med kampe mod Tottenham, Man United og Liverpool får de nogle hårde kampe, hvor de kan forvente at blive presset i bund. Omvendt har Burnley intet at tabe. De har allerede overgået alles forventninger, og disse topkampe er i princippet gratis for Burnley, da de aldrig vil forvente at de skal hente deres point i disse. Til gengæld er de stærke mod de dårligere hold, som de ofte har formået at knække i denne sæson. Men pga. Den smalle trup får de det svært i juleprogrammet, og vil nok tabe 2-3 kampe hen over julen, mod topholdene.

Vurdering af pointhøst: 4-7 point af 15 mulige

Samlet set forventer vi at det hold der formår at indhente en smule på konkurrenterne i juleprogrammet bliver Chelsea, og at det bliver henover julen at Burnleys smalle trup vil komme til at koste dyrt.