Stefanos Tsitsipas skriver endnu et kapitel i sit Grand Slam eventyr

Stefanos Tsitsipas under Rolex Shanghai Masters 2018

Den græske tennisgud, Stefanos Tsitsipas, er godt i gang med at skrive sig ind i historiebøgerne. Som den yngste spiller i turneringen har han kvalificeret sig til semifinalen i Australian Open.

Først vandt den 20-årige tennisspiller over legendariske Roger Federer, og natten til tirsdag fortsatte talentet de gode takter ved at vinde med cifrene 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 over spanske Roberto Bautista Agut.

Han har dermed nået sin første semifinale i Australian Open nogensinde. Kampen varede tre timer og 15 minutter, og grækeren kom da heller ikke let til sejren. Han faldt således om af udmattelse på underlaget, da Aguts sidste slag endte i nettet.

Bautista kom hurtigt foran i første sæt, men Stefanos bevarede fatningen, og vandt sættet 7-5. Den 30-årige spanske modstander sikrede sig andet sæt, men i det langvarige opgør viste den unge græker sig mest holdbar, og i fjerde sæt tog han sejren efter tiebreak.

I semifinalen venter endnu en kæmpe udfordring, når enten Rafael Nadal eller Frances Tiafoe bliver modstanderen.  Den kamp spilles på torsdag.

Tsitsipas’s præstation har fået verdens tennisentusiaster til at spærre øjnene op, da han er den yngste mand til at nå semifinalen i Melbourne Park siden Andy Roddick i 2003. Han er desuden den yngste til at nå en semifinale i en Grand Slam, kun overgået af Novak Djokovic, som nåede semifinalen i US Open i 2007, som 20-årig.

– Det føles som et eventyr. Jeg lever drømmen. Det her er alt, hvad jeg har arbejdet for. Det er et virkelig emotionelt øjeblik, men samtidig ved jeg, hvor hårdt jeg har arbejdet for det, så jeg ved, hvor meget det har krævet at nå hertil, sagde grækeren kort efter kampen, ifølge The Guardian.

Det unge stjernefrø er en ambitiøs herre, og han forklarede til avisen, at han allerede i sæsonoptakten havde sat sig et mål om at nå en semifinale i en Grand Slam i denne sæson.

– Jeg synes det var et vildt mål, jeg satte for mig selv, men nu er det jo allerede sket, kunne han konstatere efter kvartfinalesejren.

Tsitsipas er den første græker til at nå en Grand Slam semifinale nogensinde, og eventyret kan nu fortsætte mod verdens nummer to, Nadal, eller den useedede Tiafoe i semifinalen.