Roger Federer vinder titel nummer 100

Roger Federer

Den schweiziske tennisstjerne, Roger Federer, opnåede en fantastisk milepæl, da han lørdag hjemtog sin titel nummer 100 efter en finalesejr over grækeren Stefanos Tsitsipas.

37-årige Federer vandt Dubai Tennis Championships for ottende gang i weekenden, og fik dermed revanche mod den unge Tsitsipas, der tidligere i år sendte schweizeren ud af Grand Slam-turneringen Australian Open. Denne gang lykkedes det for den rutinerede legende at overvinde sin 20-årige modstander med cifrene 6-4, 6-4.

Siden 2001 har Federer dermed erobret 100 titler. Den imponerende sejrsrække startede med et ATP-trofæ i Milano.

– Det her får mig jo til at tænke tilbage på, hvordan det hele startede, og hvor meget jeg hungrede efter at vinde mit første trofæ i Milano. Op til turneringen håbede jeg sådan, at jeg en dag ville vinde en titel, og så skete det dagen efter. Nu står jeg her med 100 titler og det er jo helt ufatteligt, sagde Federer efter finalesejren, ifølge euronews.com.

Tennisspilleren har vundet 20 Grand Slam-titler gennem tiden, og han er den kun anden herrespiller til at opnå 100 ATP-titler. Amerikanske Jimmy Connors vandt 109 i sin aktive karriere fra 1972-1996. Til gengæld har Roger Federer rekorden for flest uger som nummer et på verdensranglisten – her har han toppet i 302 uger.

Selve finalekampen var med ganske få servegennembrud, og Federer fik udnyttet en skidt start af sin græske modstander. Han bragte sig dermed foran 5-4 og skulle blot serve sættet hjem ved stillingen 40-0. Her misbrugte schweizeren dog sine tre sætbolde, men fik i sidste ende kørt sættet i hus.

Andet sæt var meget jævnbyrdigt, men ved stillingen 4-4 spillede Federer sig endelig frem til en breakbold, som blev omsat til point, og så kunne han serve sejren hjem efterfølgende.

Den tidligere tennisspiller Kenneth Carlsen har kun store ord til overs for den schweiziske legende:

– Det er exceptionelt at nå 100 titler. Det er endnu en milepæl til hans meget lange rekordliste. Han er en levende legende, og han kommer til at være en legende, så længe tennis eksisterer, siger Kenneth Carlsen til TV 2 Sport.

Federer er placeret som nummer 7 på verdensranglisten, som toppes af serberen Novak Djokovic, men kan efter finalesejren se frem til avancement.