Pochettino vil afslutte karrieren i Tottenham

Tottenhams argentinske cheftræner, Mauricio Pochettino, har i et interview med SkySports indikeret, at han ønsker at slutte karrieren i Londonklubben.

Den succesfulde argentiner, der har stået i spidsen for Spurs siden år 2014, hvor han kom til fra Southampton, nyder jobbet i den engelske hovedstad, og særligt én manager har gennem årene været til stor inspiration for 46-årige Pochettino.

– Jeg har kæmpe respekt for Arsene Wenger. Han havde stor indflydelse på Arsenal gennem de 22 år, han nåede i klubben. Man skal virkelig være dygtig for at være i en klub så længe. Ikke bare på det taktiske plan, men også i forhold til klubbens værdier, sagde Pochettino i et interview med SkySports.

Her kom han også ind på, at han selv ønsker at gentage Wengers kunststykke, om end han beklager den måde det hele sluttede på for franskmanden i Arsenal.

– Det var lidt trist at se, hvordan det hele sluttede. For trænere er det ikke forretning, men passion der driver os, og Wenger gav alt for klubben, men blev alligevel buhet ud. Det var lidt unfair, synes jeg. Jeg håber, at jeg selv kan blive her i 20 år og slutte min karriere i Tottenham, fortalte argentineren i interviewet.

Tottenham har endnu til gode at vinde et trofæ under Pochettino, men det er blevet til en række flotte placeringer i Premier League og flere store resultater i Europa under cheftrænerens ledelse. Det, på trods af, at klubben ikke har haft samme enorme økonomiske muligheder, som konkurrenterne. Det ser træneren dog ikke som et problem.

– Det er slet ikke noget jeg tænker på. Folk tror, at det hele handler om penge. Men det handler ligeså meget om, at opbygge en god gruppe af spillere, som står inde for klubbens værdier. Jeg tror, at vi kommer til at vinde trofæer med Tottenham i fremtiden. Der er grobund for titler, men om det bliver om et år eller om fem, det kan jeg ikke sige noget om, forklarede Pochettino.

Næste udfordring for London-holdet er mod Manchester United søndag den 13. januar. Her skal holdet forsøge at hænge på i toppen af Premier League, hvor man i skrivende stund blot er to point efter Manchester City på andenpladsen efter 21 spillerunder.