Patriots-stjerne annoncerer karrierestop

New England Patriots tight end, Rob Gronkowski, har på Instagram meddelt, at han stopper karrieren med øjeblikkelig virkning.

Han har vundet mere end de fleste, og har været Tom Bradys faste go-to guy, når holdet manglede point i de afgørende øjeblikke gennem mange sæsoner. Nu trækker 29-årige Rob Gronkowski stikket efter ni år på NFL-mandskabet New England Patriots.

– Det hele startede, da jeg som 20-årig blev valgt i NFL-draftet, og nu er jeg her – næsten 30 år gammel og har netop taget den største beslutning i mit liv. Jeg stopper som professionel med øjeblikkelig virkning, skriver han på sin Instagram-profil.

Gronkowski har netop været med til at føre endnu en Super Bowl-titel til New England, da holdet slog Los Angeles Rams tilbage i februar. Han har vundet i alt tre Super Bowls i karrieren.

– Jeg vil gerne sige tak til alle for jeres forståelse for min person og for hvor meget sporten har betydet for mig gennem årene. Jeg har arbejdet hårdt for at blive den bedste version af mig selv, men nu er tiden kommet til et nyt kapitel, skriver han videre.

Han får samtidig også sagt tak til holdets fans i opslaget:

– Det har været en stor ære at spille for en organisation som denne, og jeg vil gerne takke alle, der har været en del af rejsen – fans som kolleger.

Gronkowski har etableret sig som en af de absolutte stjerner i NFL og er indehaver af flere rekorder i ligaen.

Han er den tight end, der har scoret flest touchdowns på en sæson. Den rekord satte han i 2011, hvor det blev til 18 touchdowns i grundspillet.

Quarterbacken Tom Brady, der har sendt den ene bold efter den anden afsted i retning mod Gronkowski, har reageret på karrierestoppet på Instagram:

– Hvilken ære det har været at spille med dig de seneste ni år. Vi var næsten uovervindelige med dig på banen. Jeg elsker dig ven, skriver Tom Brady.

Den legendariske tight end har grebet næstflest touchdowns i slutspillet af alle spillere i NFL, og han er den Patriots-spiller, der har lavet flest af slagsen nogensinde. Derudover er han med sine 79 touchdowns som 29-årig den spiller i NFL-historien med tredjelfest touchdowns inden de 30 år.