Owen: Liverpool tvang Gerrard ud

Flag med Liverpool F.C. football

Ifølge den tidligere stjerneangriber, Michael Owen, havde Liverpool gerne set deres klubikon rykke videre to år før skiftet til LA Galaxy blev en realitet.

Med sine 17 sæsoner og ni trofæer i Liverpool er Steven Gerrard en af holdets helt store helte historisk set, og det var med store følelser, at den stærke midtbaneprofil forlod holdet tilbage i 2015 for at søge et sidste fodboldeventyr i USA.

Nu fortæller den tidligere angriber, Michael Owen, dog at klubben ønskede at komme af med Gerrard flere år tidligere i sin nye bog Reboot:

– Jeg har hørt, at klubben ville have ham ud to år inden skiftet til Galaxy. Jeg er helt overbevist om, at hans egen drøm var at slutte karrieren i Liverpool og derefter indtage en rolle i trænerteamet, men sådan skulle det ikke gå, fortæller den nuværende fodboldekspert i bogen.

Owen og Gerrard kom begge op i førsteholdstruppen med knap et års mellemrum efter at have været en del af klubbens ungdomsakademi, og nåede at spille en del sæsoner sammen, inden Owen skiftede videre til Real Madrid i 2004. Gerrard blev i Liverpool trods interesse fra alverdens storklubber over hele kloden – heriblandt Chelsea som en af de mest vedholdende bejlere, og som kaptajn ledte han blandt andet holdet til Champions League-pokalen. Han spillede i Liverpool fra 1998 til 2015 og blev i den tid anerkendt som en af verdens absolutte topspillere.

Han nåede herefter 18 måneder i den amerikanske liga, inden støvlerne blev lagt på hylden i 2016.

Skiftet fra Liverpool til LA Galaxy vakte dengang ikke stor opsigt, da den aldrene midtbaneprofil var på vej ud af startopstillingen i sin favoritklub, men nu fortæller Owen altså, at Captain Fantastic, som han blev kaldt, ikke skiftede med sin gode vilje:

– I Stevens tilfælde må jeg virkelig sige, at jeg tvivler på, at han virkelig drømte om at skifte til USA i 2015. Steven blev større end klubben. Som ikon og som spiller, og derfor blev han tvunget ud, skriver Owen i sin nye bog.

Trods de nye afsløringer fra Gerrards tidligere holdkammerat, så tyder intet nu på, at luften er kold mellem den tidligere kaptajn og Liverpool. Gerrard vendte nemlig tilbage som ungdomstræner for Liverpool i 2017, hvor han var i halvandet år, inden den 39-årige stjerne fik jobbet som cheftræner for skotske Rangers FC.

Som spiller nåede han 710 kampe og 186 mål for Premier League-klubben og vandt både diverse cup-turneringer og Champions League, men aldrig det engelske mesterskab.