Novak Djokovic er tilbage som verdens nummer 1

Novak Djokovic skriver autografer

Efter to års fravær er den serbiske tennisspiller tilbage på verdensranglistens førsteplads.

Djokovic beskriver selv sit comeback på toppen af mændenes tennisrangliste som en fænomenal præstation.

Han har ellers været dømt ude af toppen i en længere periode, hvor han blandt andet har tabt til verdens nummer 109, Taro Daniel og Benoit Paire i henholdsvis Indian Wells og Miami. Hans dårlige resultater betød at han besluttede at bringe samarbejdet med den tidligere stjerne, André Agassi til ophør. Han fik sin gamle træner Marian Vajda tilbage, men det resulterede ikke i omgående succes.

Han har dog efterhånden fået styr på sit spil, og har gennemgået en flot genrejsning. Han nåede finalen i Queens Club mod Marin Cilic, og vandt efterfølgende sin første grand slam-titel i to år, da han besejrede Kevin Andersson i Wimbledon-finalen.

Efterfølgende tog han også sin 14. grand slam-titel med en sejr i US Open-finalen over argentinske Juan Martin del Potro.

Historiske præstationer

Serberen har en fantastisk karriere bag sig, og denne sæson blev historisk for ham. Han overvandt nemlig Roger Federer i Cincinnati og blev dermed den første til at vinde alle ni Masters.

Ifølge serberen selv, skyldes forvandlingen en vandretur Sydfrankrig. Han tog nemlig på hike med sin kone i bjergene efter hans nederlag i French Open mod Cecchinato tilbage i juni.

– Vi så verden fra et andet perspektiv deroppe. Jeg indåndede ny inspiration, ny motivation. Jeg tænkte på tennis, og hvilke følelser det fremkalder i mig. Det var en god tur, og jeg fik ny energi til at deltage i denne fantastiske sport. Efterfølgende er det jo gået meget godt, så jeg tænker, jeg bør hike lidt mere i fremtiden, fortæller han til SkySports.

Hans topplacering på mændenes verdensrangliste er sikret, eftersom Rafael Nadal har besluttet at afslutte sin sæson for at lade sig operere. Djokovic har dog en sidste chance for at slå sit navn fast til ATP-finalerne. Her kan han hente sin sjette titel i denne sæson.