Nibali: Der bliver ikke plads til alliancer i Giroen

Felt af cykkelryttere

Vincenzo Nibali har kritiseret Simon Yates for at udnævne sig selv som storfavorit, og der bliver i det hele taget ikke megen plads til venskaber i dette års italienske rundtur, ifølge hajen fra Messina.

Simon Yates udtalte i et interview forud for dette års Giro d’Italia, at han var storfavorit til at vinde løbet. Den udtalelse blev sidenhen kritiseret af Nibali, der mente det var disrespektfuldt overfor konkurrenterne. Nu er de dog ved at komme overens igen, men det ændrer ikke på, at der ikke bliver dannet alliancer blandt favoritterne, ifølge Nibali.

De to konkurrenter tog henholdsvis anden- og tredjepladsen på første etape, der blev udgjort af en otte kilometer lang enkeltstart, og efterfølgende var Yates ude med en forklaring af den noget selvsikre udmelding, om at han var storfavorit til sejren:

– Jeg har stor respekt for mine konkurrenter. Det var virkelig ikke min mening at være disrespektfuld, fortalte han ifølge cyklingnews.

Nibali var da også hurtig til at glatte ud, da han kom i mål:

– Jeg er ikke fornærmet over hans udtalelser. Det var måske lidt over grænsen, men alle må sige, hvad de har lyst til, forklarede italieneren, der endda havde rosende ord til overs for Yates:

– Det er en fornøjelse at vide, at der er en leder i feltet, som tør stille sig op og være et referencepunkt for resten af gruppen. Man må gerne give lidt peber i interviews, så længe man ikke går for langt, sagde Nibali, der har vundet Giro d’Italia to gange tidligere.

Der er blevet spekuleret i, om Yates og Nibali kunne danne et solidt makkerpar i bestræbelserne på at forhindre Primoz Roglic eller Tom Dumoulin i at tage den samlede sejr, men Bahrain-Merida-rytteren tror ikke, at der bliver mange muligheder for at danne alliancer gennem den tre uger lange rundtur:

– Der er ikke plads til alliancer i Giroen. Der er for mange ryttere, der øjner store resultater, så alle vil køre deres egen chance for at vinde, forklarer han.

Simon Yates er 26 år, og vandt sidste år Vuelta a Espana med sit hold Mitchelton-Scott. Vincenzo Nibali har nået de 34 år, men håber fortsat på at kunne hjemtage endnu en sejr i en Grand Tour. Udover Giroen, har han vundet Vuelta a Espana to gange samt Tour de France i 2014.