NFL er ikke kun forbeholdt amerikanske stjerner

NFL står for National Football League og er nok den mest populære af slagsen verden over. I hvert tilfælde er finalen Superbowl verdens mest sete begivenhed, år efter år, med lange længder til næste aktør på området.

Til trods for at den populære amerikanske fodbold som oftest er forbehold de amerikanske stjerner, så er det ikke ensbetydende med, at andre football-udøvere fra resten af verden kommer med i kampen om at spille på de amerikanske fodboldbaner. Det er dog ikke helt let at være med i spillet og når det kommer til danskerne, er det kun tre styks der har fået æren og haft evnerne til at være med. 

Det er ikke kun amerikanerne, der er inde i kampen 

Når du skal stemme på dine favorithold, så kan det være at du skal i gang med live betting for nogle af de hold der har danskere med i truppen. Eller det vil sige, lige nu er der kun en enkelt dansk professionel amerikansk fodboldspiller med i den eftertragtede NFL-liga.

Gå ind på Spelsajter.online og se om du ikke skulle kunne finde Hjalte Forholdt for Houston Texas, der siden 2019 har været så heldig at være med i kampen om titlen som Superbowl vinder af sæson 56. Måske der endda også bliver plads til spilletid dette års sæson, hvilket har været lidt sparet siden begyndelsen af karrieren. 

Det er ikke nemt at komme på banen 

Selvom der er skrevet en kontrakt med et professionelt NFL-hold, så er det ikke sikkert at der er mulighed for at komme på banen når man er dansker. Det er i hvert tilfælde det som statistikkerne viser, at de danskere der har været med i ligaen, ikke har haft den helt store succes. For Hjalte Forholdt startede karrieren i 2019, hvor der ikke var nogen spilletid til danskeren.

I 2020 blev han fritstillet for New England Patriots og efter et år i Houston Texas blev han igen fritstillet efter få minutter på banen og spiller nu i Texans Pratice Squad. Det blev dog alligevel til lidt spilletid i Superbowl for den første danske spiller i NFL nogensinde, da Hans Nielsen i 1981 kom på banen for Chicago Bears. 

Morten Andersen i Hall og Fame 

Morten Andersen er den mest vellykkede amerikanske fodboldspiller fra Danmark nogensinde. Han har endda formået at ende på den prestigefyldte Hall of Fame i USA, hvor kun de bedste spillere bliver fremstillet. Han er faktisk lidt af en dansk legende, da han fra 1982 til 2007 viste sine formidable egenskaber frem i NFL.

Han har været vidt omkring og spillet for 6 forskellige hold og her har der været rift om den danske spiller. Han har været placekicker, hvilket måske ikke lyder til at have været af så stor betydning og selvom det sammenlagt ikke har været til mange minutter på banerne, så har NFL legenden alligevel været betydende for flere sejre i ligaen. Yderligere har han sparket verdens længste kick nogensinde og sikrede med denne præstation titlen som Superbowl vinder for sit hold. 

Der er flere upcoming rookies fra Danmark 

Der er flere mulige danskere der har en chance for at komme med på banen i NFL. Rookies kaldes de spillere, der har potentiale til at spille med sammen med de store stjerner. Ved at være med på et holds practice squad, har du chancen for at komme med i NFL, altså hvis du formår at vinde, for ellers må du forsvinde.

Lige nu er der 3 danske spillere med muligheden, Philip Andersen, Andreas Knappe og Steven Nielsen. Det er slet ikke til at vente i spænding for at finde ud af, om nogle af de danske rookies formår at vinde kapløbet med deres evner for amerikansk fodbold.