Landin bliver klar til VM

Niklas Landin klar til VM

Den danske verdensklassemålmand, Niklas Landin, sad ude i landsholdets testkamp mod Ungarn forleden med en lyskeskade, men nu melder Kiel-spilleren sig klar til VM.

Det var med nogen bekymring, de fleste danske håndboldfans kunne følge testkampen for nyligt mod Ungarn. Her sad Danmarks normale førstekeeper, Niklas Landin, nemlig ude med lyskeproblemer, og flere frygtede for, om han kunne nå at blive klar til VM, som spilles på hjemmebane i Herning.

I stedet stod den 30-årige Jannik Green en fin kamp, og var med til at sikre en 33-19 sejr over ungarerne.

I 2015 missede Landin en del kampe grundet problemer med lysken, så man kunne frygte, at skaden igen ville volde problemer. Dog var der gode nyheder torsdag fra landsholdslejren, selvom de meddelte til TV 2 SPORT, at målmanden også sidder over i den sidste testkamp inden slutrunden. Her møder Danmark igen Ungarn den 6. januar i Sparekassen Fyn Arena i Odense.

– Jeg er ikke bekymret med henblik på VM. Det er for at være på den sikre side. Lysken føles fin nu, og jeg mærker ikke det store, fortæller Landin til TV 2 SPORT.

Landstræner Nikolaj Jacobsen tager det hele roligt, men vil ikke forcere Landins tilbagevenden.

– Jeg kan ikke sige det store, men nu tager han det stille og roligt og får noget behandling, og så tester vi ham til træning, siger træneren.

Første kamp ved VM er mod Chile og spilles torsdag den 10 januar klokken 20:15. Udover sydamerikanerne skal de rød-hvide møde Tunesien, Norge, Saudi Arabien og Østrig i grundspillet.

Udover Landin, er Mikkel Hansen ude til sidste testkamp, da han er blevet far, mens Lindberg også sidder over, da han er ved at komme sig efter en mindre skade. Henrik Toft Hansen blev onsdag ramt af en fiberskade og ventes ude i omkring to uger.

Danmark har vundet en lang række store titler gennem tiden, men VM-pokalen mangler stadig i skabet. Det blev til OL guld i 2016 og EM-sejr i 2012, men Jacobsen og co. skal nu igen forsøge sig på en helt store scene, når det går løs den 10. januar.