Jason Day: Jeg har underpræsteret

Golfstjernen Jason Day har allerede haft en karriere, som mange ville misunde, men den 31-årige australier mener selv, at han har meget at bevise endnu.

Day har vundet 12 gange på PGA Touren inklusiv en major ved PGA Championship i 2015, og han har spenderet hele 51 uger på toppen af den officielle verdensrangliste. Alligevel er det ikke nok for stjernespilleren. Forud for denne uges U.S. Open ved Pebble Beach udtalte han sig om sin egen karriere:

– Jeg synes jeg har underpræsteret indtil videre. Jeg føler, at jeg har et spil som, når jeg er på toppen, kan vinde alle turneringer. Så det store mål for mig er selvfølgelig at gå ud og bevise det, og tro på mine egne evner, forklarede han.

En del af strategien for de kommende turneringer har inkluderet et skift af hans caddie. Her er valget faldet på veteranen Steve Williams, der har båret tasken ved 13 af Tiger Woods’ major-sejre. Day vil læne sig op ad Williams’ erfaring, der skal løfte ham til toppen af verdensranglisten igen, efter den seneste opdatering, hvor han fik sin laveste placering siden november 2013:

– Jeg faldt til nummer 16 på verdensranglisten, så nu håber jeg, at jeg med Williams’ ekspertise kan sigte højere igen. Mit mål er at komme tilbage som nummer 1, og jeg vil gøre alt, hvad Williams anbefaler, sagde Day ifølge golfchannel.com.

Day har i denne sæson fem top-10-placeringer i 14 turneringer. Ifølge australieren har hans kone presset på, for at han skal være mere egoistisk og fokuserer endnu mere på at forbedre sit golfspil:

– Jeg skal arbejde hårdere, så simpelt er det. Men jeg tror og håber, at samarbejdet med Steve vil tage mig til et nyt niveau, forklarer han.

Jason Day blev professionel i 2006 og kom første gange på verdensranglistens top-10 i 2011. Han har vundet 16 titler som professionel.