Ishockey VM 2019 – Bliver Danmark den store overraskelse?

Til maj venter der os et spændende VM i ishockey i Slovakiet. Danmark er med. Så skal vi forvente os nok en VM-titel i 2019 – eller bliver det endnu en gang en af de store ishockey-nationer, der løber med guldet?

Efter sidste års VM i ishockey blev afholdt herhjemme, er det i år Slovakiet, der løfte arven som værtsland. Det sker fra den 10. til den 26. maj i år, hvor landet forventes at blive invaderet af ishockeyfans fra hele verden.

Danmark er med, og skal spille i den spændende gruppe A. Denne gruppes indledende kampe spilles i Steel Arena i byen Kosice. Det er landets næststørste by med lidt over 240.000 indbyggere.

Danmark i svær gruppe

Efter at have spillet på hjemmebane sidste år, landede vi samlet set på en tolvteplads på verdensranglisten. Det har sendt os op blandt de helt tunge nationer inden for ishockey-verdenen: Canada, USA, Finland, Tyskland, Frankrig og Storbritannien, samt – noget uventet – værtslandet Slovakiet.

Ifølge eksperterne er vi havnet i gruppe med nogle af de største favoritnationer til VM-titlen. Derfor er der næppe nogle store chancer for, at det danske landshold kommer til at bringe endnu et sæt VM-guldmedaljer hjem til os. Det havde vi ellers vænnet os til, efter vi tog guld i VM i håndbold – endda på hjemmebane!

Bookmakerne er da også fuldstændig enige. Her ser det danske ishockey-landsholds odds dog noget bedre ud end sidste år. Dengang var oddsene omkring 100 på, at det danske landshold kunne vinde turneringen. Altså nærmest ikke eksisterende. Men selvom vores chancer vurderes bedre i år, skal du være mere end almindelig modig, hvis du satser alle spareskillingerne på en dansk sejr ved årets ishockey-VM.

Dette års favoritter

Faktisk er danskerne havnet i gruppe med en af de allerstørste favoritter til dette års VM-titel i ishockey: Canada. At netop de topper listen skyldes mange ting. F.eks. er det herfra ishockey-sporten kommer. Det har skabt en lang og stærk tradition for ishockey i det nordamerikanske land.

Derfor kommer mange af verdens bedste ishockeyspillere ikke overraskende fra netop Canada. Omkring 60 % af spillerne i den amerikanske ishockeyturnering NHL er således canadiere. Samtidig er det det land i historien, der har høstet flest medaljer ved verdensmesterskaberne gennem tiden. Hele 47 gange har de kunne rejse hjem fra turneringen med medaljer.

Noget overraskende endte Canada kun på en tredjeplads ved vinter-OL i 2018. Her blev de slået af to af dette års andre favoritter til VM-titlen, nemlig Rusland og USA.

USA, som er tredjeseedet på verdensranglisten, er også med i vores gruppe, ligesom Finland. Vores nordiske broderfolk er dog kun er placeret som nummer 6 på den internationale rangliste – slået af lande som Sverige og – overraskende – Indien.

Vi vinder næppe

Med så stærke modstanderen i vores gruppe ved VM i ishockey er der næppe store chancer for, at Danmark vinder guldmedaljer i år. Men forhåbentlig bliver vi heller ikke sidst i det stærke felt. Det må tiden vise.
Læs flere ishockey nyheder her