Hvad betyder corona for sportsbegivenheder?

Corona eller Covid-19 er det eneste, som folk snakker om nu til dags. Det er også forståeligt, da corona er skyld i kæmpe ændringer i vores hverdag verden over. Du ved allerede, at corona er skyld i, at blandt andet Danmark er lukket ned, men hvilken betydning har Corona egentlig for sportsbegivenheder?

Stor risiko for smitte ved sportsbegivenheder

Sportsbegivenheder var noget af det første, som blev påvirket af den globale coronakrise. Den lange række af aflysninger skyldes, at der er kæmpe risiko for smittefare til sportsbegivenheder. Længe før at Danmark blev lukket ned, var alle sportsbegivenheder enten aflyst eller afholdt uden publikum tilstede.

Desværre er der kun kommet flere smittede i Danmark siden, hvilket har gjort, at alle sportsbegivenheder er blevet aflyst eller udsat på ubestemt tid. Selv hvis kampe bliver afholdt uden publikum, vil der stadig være mere end 10 personer til stede, hvilket er blevet et forbud for at hindre smitte yderligere.

Sportsbegivenheder som EM i fodbold 2020 er blevet aflyst eller udskudt på stribe på grund af corona virus.

Bliver større sportsarrangementer aflyst?

Coronakrisen rammer ikke kun Danmark, men desværre hele verden. Det betyder, at større begivenheder som Superligaen og OL desværre også er nødt til at rette sig efter WHO’s anbefalinger. Indtil videre er alle testkampe i forbindelse med Superligaen aflyst helt, men selve ligaen vil stadig afholdes, når den globale krise er faldet til ro, og folk kan begynde at mødes igen.

Det kan dog ikke siges endnu, om kampene bliver med eller uden tilskuere. Desuden skulle OL 2020 være afholdt i Japan til sommer, men den er også blevet påvirket af corona. De regner dog med af afholde OL næste år fra den 23. juli til den 8. august. Selvom OL bliver afholdt i 2021, vil den stadig officielt være navngivet Tokyo 2020, så alt branding og marketing stadig kan bruges.

Bliver mindre begivenheder også påvirket?

Desværre er det sådan, at alt er blevet påvirket af corona. Alle kampe i enhver sport i hele Europa er enten udsat eller aflyst helt. Faktisk er sportsbegivenheder i hele verdenen blevet aflyst eller udsat. Efterhånden er det kun Burundi og Hviderusland, som stadig spiller kampe, men det kan også nå at ændre sig.

Herhjemme må holdene stadig gerne træne, dog med en del restriktioner. Det kan også risikere at blive aflyst helt.

Hvorfor bliver alt aflyst på grund af corona?

Der er ingen tvivl om, at vi står midt i en global coronakrise, men er corona virkelig så frygtelig? Selvom corona er i familie med den normale influenza, så sætter covid-19 sig på luftvejene, hvilket gør den dødelig for folk med svagere helbred. Derudover er corona også ekstrem smitsom, hvilket er hvorfor der kommer så mange tiltag til at holde smitten nede.

Som vi allerede har set i Italien, så kan manglende restriktioner have fatale konsekvenser. Alle i verden gør deres bedste for at følge WHO’s anbefalinger, hvilket er, hvorfor stort set alt verden over er sat på pause.

Coronakrisen rammer også den private træning, da alle træningscentre, klubber og offentlige tilbud er lukket ned. Desværre kan man ikke rigtig gøre andet lige nu end at løbe sig en tur, træne i stuen, streame gamle sportsbegivenheder og holde sig inden døre, så smitten kan holdes nede så meget som muligt.