Helle Thomsen stopper som landstræner og overtager sædet i Molde

Den danske håndboldtræner, Helle Thomsen, stopper som træner for det hollandske kvindelandshold. Hun fortsætter i stedet som cheftræner i den norske ligaklub Molde HK Elite.

Den succesfulde træner overtog det hollandske landshold i 2016, lige efter at holdet vandt sølvmedaljer ved VM med Henk Groener som chefstrateg. Hun førte holdet videre til succes med tre medaljer, men det var tilsyneladende ikke nok for det hollandske forbund.

Holland vandt således sølv ved EM i 2016 samt bronze ved VM i 2017 og EM i 2018.

– Helles ambitioner går ud over det, vi kan tilbyde hos NHV, fortalte forbundets tekniske direktør, Paul van Gestel i forbindelse med opsigelsen til Handball Planet.

48-årige Thomsen, der selv har optrådt som spiller i flere norske klubber overtager nu trænersædet i Molde HK Elite, der spiller i Eliteserien.

– Jeg føler, at projektet med Molde HK er noget helt specielt, fortæller træneren til klubbens Instagram.

Thomsen har tidligere stået i spidsen for CSM Bukarest og Midtjylland HK, hvor hun blandt andet nåede EHF’s Final 4-stævne i Budapest.

Molde HK møder Kristiansand på hjemmebane den 13. januar. Thomsens nye mandskab indtager en øjeblikkelig ottendeplads i tabellen.