Green Bay Packers har fundet ny cheftræner

Green Bay Packers i kamp

NFL-mandskabet, der i begyndelsen af december fyrede Mike McCarthy, har fundet en ny mand til jobbet. Det bliver Matt LaFleur der overtager sædet efter at have stået for Tennessee Titans’ offensive taktik i en enkelt sæson.

Matt LaFleur er kun 39 år, men har oplevet en hidtil uset opstigning i NFL-hierarkiet på trænersiden.  Han har kun en enkelt sæsons erfaring som offensiv koordinator i Tennessee Titans under cheftræner, Mike Vrabel, mens han også har stået for Los Angeles’ offensiv. Derudover har LaFleurs karriere blandt andet budt på en tid som quarterbacktræner i Atlanta og Washington Redskins. Men altså aldrig en cheftrænerrolle.

Han er derfor et forholdsvis ubeskrevet blad i NFL-verdenen, og ansættelsen kan både vise sig at være helt genial på grund af hans offensive tilgang til spillet, mens manglen på erfaring kan betyde, at det hele slår fejl. Det kan kun tiden vise.

Ifølge Nfl.com kan LaFleurs samarbejde med quarterbacken Aaron Rodgers vise sig at blive særdeles interessant ligesom running backen, Aaron Jones, kan komme til at blomstre med en træner, som rent faktisk vil gøre brug af hans kvaliteter.

LaFleurs forgænger, Mike McCarthy blev fyret efter 13 år i trænersædet i begyndelsen af december efter et 17-20 nederlag til upåagtede Arizona Cardinals. Den 55-årige amerikaner var ellers manden, der førte Green Bay Packers til deres seneste store triumf, da de vandt Super Bowl i 2011. Dengang blev quarterbacken Aaron Rodgers kåret til MVP, og mange håber nu, at han med LaFleurs ledelse igen kan føre holdet til succes.

Det bliver dog først fra næste sæson, at Matt LaFleur kan forsøge at genskabe de gode resultater. Holdet nåede ikke slutspillet i år efter en række skuffende præstationer.