Forsvarende dart-verdensmester slået ud af verdens nummer 90

Dart 180 point

Rob Cross, der er forsvarende verdensmester i dart tabte særdeles overraskende med 4-2 til Luke Humphries i 16-dels finalerne ved PDC World Championships.

Den andenseedede Cross kom planmæssigt foran 2-0 i opgøret mod upåagtede Humphries, men den 23-årige englænder vendte det hele på hovedet og endte med at vinde 4-2. Dermed fortsætter han til kvartfinalerne, hvor verdens nummer 10, Michael Smith venter.

– Jeg er utroligt skuffet. Jeg følte mig træt og ukoncentreret. Det var godt spillet af Luke, men jeg er meget skuffet lige nu, fortalte Cross efterfølgende til BBC Sports.

– Jeg vil gøre alt for at komme igen, men det gør ondt lige nu. Jeg føler ikke, jeg fik sat mine point ind, sagde han.

Humphries var forståeligt nok ganske tilfreds med resultatet.

– Jeg følte, at jeg skulle have været på 1-1, men da jeg kom bagud 2-0 sagde jeg til mig selv: ”Hvis du vil være verdensmester, må du aldrig give op!”, fortalte Humphries.

– Jeg er selvfølgelig meget stolt af min præstation. Folk tror ikke, at jeg kan vinde, men folk som Rob inspirerer mig meget, og jeg tror på det, sagde han efter sejren.

I de øvrige 16-dels finaler slog Dave Chisnall walisiske Jamie Lewis, mens Ryan Joyce, der er nummer 74 på verdensranglisten vandt over James Wade. Derudover er nordireren Brendan Dolan videre, efter en 4-1 sejr over hollandske Benito van de Pas. Han møder Nathan Aspinall i næste runde. Dave Chisnall møder Gary Anderson, mens verdensranglistens nummer et, Michael van Gerwen, skal op imod Ryan Joyce.

Overraskelsen Humphries møder altså Michael Smith i kvartfinalen, som blandt andet har hjemtaget seks titler på PDC Pro Touren.

PDC World Championships afholdes i London I Alexandra Palace.