Guide til fodboldbilletter

Fodboldbilletter guide

Hvis man går op i fodbold og godt kunne tænke sig at komme af sted og se en kamp – eller flere, er det bare om at få købt sig en billet. Måske endda til en udenlandsk kamp. Men hvor finder og køber man så billetter?

Man kan i princippet blot stille sig i kø ved stadion den dag, kampen spilles. Men afhængig af, hvor man befinder sig, er det ikke altid, man kan regne med at få en billet på den måde. Nettet er ofte den letteste vej til køb af fodboldbilletter, hvor man på klubbernes hjemmesider også har et overblik over priser, pladser og andre praktiske informationer.

Men der er forskel på klubber – og på lande, ligesom der er forskel på, hvor populære kampe er, og hvor eftertragtede og dyre billetter dermed er. I den forbindelse kan man forsøge at gå ad andre veje for overhovedet at kunne komme i nærheden af billetter til en bestemt kamp.

Læs videre herunder og bliv lidt klogere på anskaffelse af fodboldbilletter i diverse lande.

Fodboldbilletter Danmark

Vil man til en fodboldkamp i Danmark, for eksempel Superliga- eller landskamp, er der gode muligheder for at få fat i billetter. Priserne på billetterne er ligeledes ret overskuelige, selv om der er stor forskel på, hvor meget de enkelte klubber i Superligaen tager i billetpris. Prisniveauet på billetter til landskampe ligger typisk højere, hvilket man kan undersøge nærmere på DBU’s hjemmeside – hvor man også kan købe billetter.

Fodboldbilletter til Superligakampe kan man bl.a. købe via klubbernes hjemmesider og via Facebook. For det meste er det muligt at skaffe billetter til de danske kampe – også hvis man venter med at købe dem til selve kampdagen ved stadion. Men der er selvfølgelig nogle kampe, der er mere eftertragtede end andre. Så her gælder det i højere grad om at være ude i god tid for at sikre sig en plads.

Fodboldbilletter England

Da kampe i England er blandt de mest populære – og billetterne derfor blandt de mest efterspurgte, kan der være udfordringer forbundet med at kunne få fat i sådanne billetter. Samtidig ligger prisniveauet på billetterne ret højt set i forhold til resten af Europa.

Dette kan måske være med til at afholde en fra at tage til en engelsk fodboldkamp. Hvis ikke, kan man forsøge at købe en billet i god tid online. Eller, hvis man eventuelt vil se flere kampe med en bestemt klub i løbet af sæsonen, kan man overveje at melde sig ind i en medlemsklub. Her får man mulighed for at købe billetter, før de bliver sat til salg for alle andre. Lykkes det at komme med, kan man se frem til at opleve den ægte engelske fodboldstemning.

Fodboldbilletter Spanien

Hvis man ser bort fra enkelte undtagelser, er det som regel forholdsvist billigt at købe fodboldbilletter til klubkampe i Spanien. Og tager man til fodboldkamp i det spanske, kan man forvente underholdende fodbold og spansk fodboldkultur.

Vil man til en af de helt store kampe, med for eksempel Real Madrid, kan det være lidt vanskeligere at få fat i en billet end ved de fleste spanske kampe. Man kan også, som i England, melde sig ind i en medlemsklub og derigennem få lov at købe billetter før alle andre. Visse klubber samarbejder også med banker omkring billetsalget, så man kan ”hæve” sin billet i en bankautomat.

Fodboldbilletter Tyskland

I Tyskland er det som hovedregel forholdsvist billigt at tage til fodboldkamp. Selv, når de største klubber spiller, bliver fodboldbilletterne solgt til overkommelige priser. Dette betyder dog også, at der hurtigt bliver udsolgt af billetter – især til de største og mest populære kampe.

Derfor skal man være i rigtig god tid, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at komme med. Til gengæld er det let at købe billetterne, også for turister, på klubbernes hjemmesider. Eller man kan melde sig ind i en medlemsklub og på den måde komme lidt foran i køen. Lykkes det at få fat i en billet, kan man regne med at komme til en fornøjelig og udsolgt fodboldkamp, hvor fans synger højt og skaber en helt unik stemning.

Fodboldbilletter Italien

Vil man gerne til fodboldkamp i Italien, kan man godt regne med, at det bliver en mere omstændelig omgang. For at undgå ballade blandt tilskuerne under kampene, har italienerne nemlig indført egne regler. Det går blandt andet ud på, at man skal have sit navn påtrykt sin fodboldbillet, og man skal vise ID ved indgangen. Derudover skal man erhverve sig et ID-kort, kaldet Tessera del Tifoso, uanset hvilket hold man støtter. Dette er en del af sikkerhedsforanstaltningerne.

Man kan købe billetter via hjemmeholdets hjemmeside, og på grund af manglende tilskueropbakning er der ofte ikke udsolgt til kampe. Så fra den vinkel er det ikke umuligt at få fat i billetter, hvis prisleje ligger lidt i midten.

Billige fodboldbilletter

Som man kan se, er der stor forskel på, hvor svært det er at skaffe fodboldbilletter – og hvor dyre de er. Som en af de dyreste muligheder ligger England, hvor det kan svinge lidt mere i for eksempel Spanien. I lande som Tyskland og Danmark er der mere overskuelige priser på billetterne, hvilket også er værd at tage med i sine overvejelser, hvis man vil af sted.

Det kan også være, man vælger at forsøge at komme af sted til en – eller nogle – af de mest eftertragtede kampe. For eksempel i England eller Spanien. Her er der andre ting, der er værd at overveje og tage højde for. Dels at være ude i god tid – eller måske melde sig ind i en medlemsklub. Men selv da er man ikke sikker på at kunne komme til at købe en af de – sikkert – dyre billetter. Og det med at købe billetter på gaden foran stadion (hvor der ofte florerer billethajer med falske billetter), skal man selvfølgelig være påpasselig med. Det samme gælder privatpersoner, der sælger via nettet.

Til gengæld kan der være meget vundet ved, stadig i god tid, at bestille fodboldbilletter gennem et rejsebureau. Altså bestille en fodboldrejse. Så får man det hele i ét, er sikret en billet – og skal ikke spekulere over pris på og planlægning af fly og hotel. Derudover er det ofte en billigere måde at gøre det på. Så kan man bare tage af sted – og nyde fodboldkampen og turen.