Copa America 2020: Skal Messi endelig løfte pokalen med Argentina ?

Lodtrækningen til Copa America 2020 gav to interessante puljer, hvor det specielt bliver spændende at følge Messi, der håber at bryde forbandelsen og endelig vinde et trofæ med hans elskede Argentina.

Lionel Messi vandt for nyligt hans sjette Ballon d’Or titel og går derfor over i historien som den eneste fodboldspiller nogensinde med seks guldbolde til stor frustration for hans evige rival Cristiano Ronaldo. Den portugisiske målmaskine var nemlig blevet så fornærmet over at Messi ville vinde prisen, at han helt valgte at droppe Ballon d’Or ceremonien som den eneste af alle de nominerede. Ronaldo har selv fået overrakt prisen som verdens bedste fodboldspiller fem gange i hans karriere, og det er ikke nogen hemmelighed, at han ser sig selv som den bedste fodboldspiller nogensinde. Han har også mange fans der støtter ham i den sag, men i den professionelle del af fodboldverdenen er der stadig mange der mener, at Messis talent er unikt.

Manglende succes med det argentinske landshold

Mange peger dog på Messis manglende succes med landsholdet, som en hæmsko, hvis man skal snakke om ham som den bedste spiller i historien. Argentineren selv har dog et brændende ønske om at bringe smilet tilbage på læberne hos hans landsmænd, der ikke har vundet et stort trofæ siden 1993. Messis trofæskab bugner nemlig med titler vundet med FC Barcelona, men han har stadig plads til titler med det argentinske landshold, hvor en forbandelse nærmest har hvilet over troldmanden igennem hans karriere.

Til VM i 2014 i Brasilien trak Messi Argentina hele vejen til finalen, hvor han med stor smerte måtte se sit hold slået af Tyskland, der blot få dage forinden havde banket Brasilien sønder og sammen med 1-7. Et resultat der rystede hele verden og ikke mindst Brasilien, hvor medierne dømte resultatet som den største fiasko i landets historie. Det var altså et særdeles velspillende mandskab som Argentina stod over for, men på trods af det leverede sydamerikanerne en god indsats, hvor vi skulle dybt ind i overtiden inden Mario Götze dukkede op og slukkede lyset for Argentina.

Bare året efter stod Argentina igen i en finale. Denne gang til Copa America 2015, hvor et stærkt Chile mandskab, ført an af succestræneren Jorge Sampaoli på hjemmebane, også viste sig som værende for stor en modstand for det vaklende argentinske mandskab, der måtte se sig slået i straffesparkskonkurrence i finalen. Utroligt nok udfoldede sig et nærmest identisk øjeblik sig det efterfølgende år, hvor der blev fejret 100-års jubilæum i Copa America. Denne turnering blev afholdt i USA, og her førte Messi egenhændigt ”Albiceleste” til finalen, hvor de igen skulle stå møde Chile, der endnu engang vandt efter straffesparkskonkurrence. I 2019 måtte de se sig slået af Brasilien i semifinalen.

Agentina favorit Copa America 2020

Det har således været hårdt at være argentiner, og derfor er der ikke tvivl om at Messis altoverskyggende ønske må være at vinde Copa America næste år, hvor turneringen bliver afholdt i hans hjemland og Colombia. Her blev grupperne for nyligt udtrukket og Argentina møder således Chile, Uruguay, Paraguay, Bolivia og Australien. Det argentinske landshold har været inde i en god periode på det seneste, og er således ubesejret siden de tabte til Brasilien i semifinalen. Messi og co. står derfor til at klare sig godt hos mange fodboldeksperter, og kigger vi på odds på fodbold betting kan man da også se at de med odds 3.00 er favorit til at vinde Copa America 2020. Bookmakernes odds ser dem nemlig til at vinde over store nationer som Brasilien, der med odds 3.25 ikke ligger langt efter. Så oddsene kan hurtigt skifte og det er værd at følge Argentinas odds indtil Copa America, da det er sikkert de får kamp til stregen.  

Copa America løber fra den 12. juni til 12. juli næste år, og fremtiden ser lovende ud for Messi, så det bliver spændende at se om han endelig kan at vinde en pokal for landsholdet.