Bottas: Jeg har endnu ikke præsteret noget

Formel 1-raceren Valtteri Bottas fortæller, at han ikke føler, at han har leveret noget i Formel 1, men håber at ændre på det faktum i 2019-sæsonen.

Mercedes-køreren overtog sædet hos det sejrsvante hold fra Nico Rosberg i 2016, men har hele tiden stået i skyggen af den flerdobbelte mester, Lewis Hamilton. Med protegeen Estaban Ocon stående i kulissen, kræver det resultater i 2019-sæsonen for Bottas, hvis han skal fastholde sit sæde i Mercedes-bilen.

Direkte adspurgt, om han føler et vist pres for at levere i 2019 svarer Bottas:

– Først og fremmest vil jeg understrege, at jeg endnu ikke har bevist noget som helst i Formel 1. Så for mit eget vedkommende, føler jeg, at jeg har en masse at opnå. Jeg vil nå mine mål, så ja, jeg føler da at jeg har en masse jeg skal nå i Formel 1, svarede den finske kører ifølge motorsport.com.

Den 29-årige racerkører kørte for F1-teamet Williams, inden han overtog rattet i Mercedes, og den seneste sejr ligger tilbage i 2017, hvor han vandt Grand Prixet i Abu Dhabi. Alligevel mener Bottas ikke, at der er et ekstra pres på ham for at levere i denne sæson:

– Jeg har intet at bevise overfor andre. Kun overfor mig selv. Holdet ved nøjagtigt, hvad jeg kan præstere, men det er op til mig at udføre det, og det arbejder jeg konstant hårdt for at kunne, fortæller han.

Bottas startede 2018 med en række lovende præstationer, men mistede efterhånden momentum og sluttede som nummer fem på kørernes rangliste. Han blev samtidig den første Mercedes-kører til at gå sejrsløs igennem en Formel 1-sæson siden 2012.

– Det var en skuffende sæson, og det gjorde mig sur på mig selv. Jeg har været seks år i Formel 1 nu, og jeg føler stadig ikke, at jeg har nået mine mål, siger Bottas, der dog er overbevist om, at resultaterne vil komme, hvis han fortsætter sit hårde arbejde på træningsbanen:

– Jeg har stadig tid, men det begynder da også at gå op for mig, at jeg kun har denne ene karriere. Så jeg går efter at nå mine mål i denne sæson, og jeg vil gøre alt for, at det kommer til at ske. Jeg har forberedt mig mentalt og fysisk på en hård sæson, og det bliver små detaljer, der afgør om man vinder et løb eller ej, forklarer finnen.

Årets første Grand Prix venter den 17. marts, hvor Melbourne lægger veje til det, der måske kan blive første skridt i en succesfuld sæson for Valtteri Bottas.