Andy Murray går efter at ramme sit topniveau ved Australian Open

Den 32-årige skotte gennemgik en hofteoperation i januar og fik for nyligt sit comeback i et singlenederlag til Richard Gasquet. Han håber at være tilbage på sit vanlige niveau ved Australian Open i 2020.

Andy Murray har været ude i 210 dage grundet en omfattende hofteoperation i begyndelse af året, men fik sit længe ventede comeback ved ATP-turneringen Western & Southern Open i Cincinatti. Her var Gasquet dog for stor en mundfuld, og Murray måtte tage til takke med et nederlag efter 6-4, 6-4.

Den tredobbelte Grand Slam-vinder er dog fortrøstningsfuld, og skotten forklarede efter kampen, at han først forventer at være tilbage på sit topniveau ved Australian Open i begyndelsen af 2020.

– Jeg tror, at der vil gå 12 måneder efter operationen, før I vil se mig på mit vanlige niveau igen. Tempomæssigt mangler der stadig noget, og det tager cirka et år at komme sig helt, forklarer Murray til BBC Sport.

Den tidligere verdensetter fik indopereret en metalplade i hoften tilbage i januar, hvilket han tidligere har forklaret har reddet ham fra et karrierestop.

– Mit tempo er forbedret, men der er stadig meget at arbejde med. Måden at komme tilbage på er ved at spille kampe. Du kan lave så mange løb og slag du vil til træning, men det er altid noget andet i kamp. Jeg føler ikke, at jeg var langsom mod Gasquet, men jeg manglede stadig en del, for at være hvor jeg vil være, forklarede Murray efter sin første singlekamp i 2019.

Skotten glæder sig til de kommende måneder, der skal give ham mere kamptræning og forhåbentligt få ham tilbage til tidligere tiders storhed:

– Det går forhåbentligt kun fremad fra nu af. Hver gang jeg spiller, får jeg sådan en følelse af ’wow’ mine returneringer er blevet bedre, min serv skal forbedres, mit tempo skal op. Jeg har bare brug for kampe for at forstå, hvad jeg mangler, fortæller Murray.

De næste måneder står på en tur til Asien, hvor han skal medvirke i tre turneringer, og så kan man kun håbe, at den erfarne tennisstjerne vender tilbage til sit gamle niveau, når Australian Open venter til januar:

– Det bliver spændende at se, hvordan udviklingen bliver. Denne type comeback er ikke set før i tennisverdenen, så forhåbentligt kan det bane vejen for andre atleter med lignende problemer i fremtiden, siger Murray.

Han har for længst slået sin stjernestatus fast med sejre i US Open i 2012 og Wimbledon i 2013 og 2016. Nu må tiden vise, om han endnu en gang kommer til at levere præstationer på højeste hylde.