Andy Murray bliver ikke klar til Wimbledon-singles

Kvinde spiller tennis med ketcher og bold

Den tidligere verdensetter, Andy Murray, er endelig skadefri, men afviser fortsat at han bliver klar til at spille single til Wimbledon. Han vil i stedet fokusere på doubles, når han gør comeback efter sin hofteoperation.

Den skotske tennisstjerne har ikke optrådt på en tennisbane siden sit førsterunde-exit ved Australian Open i januar, men udtalte i april, at han endelig kunne bevæge sig uden smerter efter sin operation. Nu går han efter et comeback ved Queens Club Championships i juni, hvor han dog fortsat mener, at singles vil være for optimistisk:

– Jeg kan ikke nå at blive klar til singleturneringen. Der er meget lille chance for, at jeg bliver klar til at spille single-kampe i græssæsonen. Jeg går efter doubles i stedet. Jeg er først lige begyndt at bevæge mig igen, forklarer han til The Times.

Den 32-årige sportsmand døjede med sin hofteskade efter Wimbledon 2018, og han valgte til sidst at få foretaget en operation for at løse problemet.

Murray er nu i fuld gang med sin genoptræning og håber at få comeback sammen med sin doublemakker, Bob Bryan, der har været igennem et lignende skadesforløb. Han blev opereret i 2018 og har med succes deltaget i dette års Tour. Noget Murray også blev motiveret af:

– Jeg har ingen smerter, så jeg må bare se, hvor meget hoften kan klare. Efter at have set Bob Bryan vende tilbage, er jeg sikker på, at jeg vil kunne blive klar til at spille doubles. Derefter må vi se på mulighederne for singler, fortæller Murray.

Andy Murray har blandt andet vundet Wimbledon to gange og US Open en enkelt gang, samt to OL-guldmedaljer. Han indtog førstepladsen på verdensranglisten i 2016.