Sådan spiller du ishockey

Ishockey er en sport, der følges med glæde af mange mennesker rundt om i verden. Folk kan lide at se ishockeykampe på deres fjernsyn eller gå på skøjtebanerne, og de kan spille på disse kampe. Men for at satse på ishockey, eller for at spille spillemaskiner med ishockey tema, skal du have viden om denne sport. Hvis du vil lære det grundlæggende om ishockey, så læs videre.

Ishockeys historie

Nordeuropæiske nationer opfandt ishockey i middelalderen. I 1955 blev den første officielle ishockeykamprekord nogensinde lavet i Kingson. Sporten, som spilles på is med skøjter af to konkurrerende hold, ses med nostalgi rundt om i verden. De nationer, hvor ishockey er mest populær, omfatter Slovakiet, Finland, Rusland, Canada og USA.

Ishockeybane

Det kræver en vis skøjtebane at spille ishockey. Denne landingsbane er 60 meter gange 30 meter stor, og en mur på 122 centimeter tyk omgiver den. Denne piste har fire cirkulære sider til sin form. Hold på seks spillere spiller ishockey hver, hvor én person tjener som målmand. Ved at bruge de medfølgende pinde er det formålet med ishockey at sikre, at pucken når målet for det andet hold. Hold kan score point i denne metode.

Sådan spiller du ishockey

Ishockey er en holdsport, hvor seks spillere fra hvert hold plus målmanden konkurrerer på en isdækket bane. Der er tre perioder i kampen, der hver varer tyve minutter. På den anden side kan andre ligaer, som den russiske Liga Pro, have 10-minutters intervaller. Antallet af scorede mål i hver periode afgør kampens resultat. I tilfælde af, at spillet er uafgjort, tilføjes ekstra tid, og uafgjort bibeholdes, indtil det brydes. Hvis overtiden ikke bryder uafgjort, vil en straffesparkskonkurrence blive brugt til at afgøre vinderen.

Hver periode skiftes mål, og spillerudskiftninger finder sted uden at sætte handlingen på pause. Ligesom i basketball, stopper stopuret i ishockey, når spillet stoppes. Spillere, der begår overtrædelser mod hinanden, kan få straffe, der varer mellem to og fem minutter. En spillers hold vil blive efterladt uden ham i et forudbestemt tidsrum, hvis han bliver straffet.

Hvad er de grundlæggende regler for ishockey

Som i enhver sport var der visse regler i ishockey, og vi kan liste disse regler sådan her:

  • Dommeren kaster en mønt, og hjemmeholdet gætter altid først for at bestemme åbningssparket.
  • I en kamp er der tre perioder. Holdene skifter mål ved afslutningen af hver halvleg.
  • Det er forbudt at gribe, slå eller foretage nogen anden form for fysisk kontakt med en modstander, når du blokerer dem.
  • Ishockey spil spilles med høj hastighed. Spillerjusteringer foretages derfor uden at sætte spillet på pause.
  • Individer, der går ind i angrebszonen foran målet før pucken, regnes for offside.
  • Under spillet er det tilladt at slå disken med foden, men et mål kræver et slag med en stok.
  • Det er ikke tilladt at holde stokken over skulderen. På samme måde er det forbudt at bruge en pind til at blokere den anden spiller.
  • Der spilles to fem-minutters forlængede perioder, hvis kampen ender uafgjort.
  • I overtiden vinder den første spiller, der scorer et mål. På den anden side vil straffespark blive brugt i tilfælde af uafgjort.

Hvad er vilkårene for ishockey

For at forstå en sport godt, er det vigtigt at kende de udtryk, der kan bruges i den. Udtrykkene i ishockey er som følger: krydstjek betyder at forstyrre modstanderens spiller med en stok, albue er modstanderens albueslag under forsvar eller angreb, rink er navnet på ishockeybanen og endelig er pucken navnet af den lille puck, der blev brugt i spillet.