3 sportslige højdepunkter, der stadig venter i 2022

Sportsåret 2022 trækker lige så stille mod enden, og sikke dog et begivenhedsrigt år, det har været. Men det betyder bestemt ikke, at der ikke er noget sportsligt at glæde sig til resten af året. Vi ser i denne artikel på tre af de største sportsmagneter, der venter i resten af 2022.

VM i fodbold i Qatar

Den absolut største sportsbegivenhed blandt de tre er VM i fodbold, der som bekendt finder sted i Qatar i år. Her er Danmark at regne blandt outsiderne til at vinde hele moletjavsen, og det gør det automatisk endnu mere spændende for os danskere, især når det gælder odds og live odds, der er tiltagende populært.. Meget afhænger af spillernes form, og da vi er i gruppe med Frankrig er det måske andenpladsen, man her skal sigte efter.

Men derfra er alt muligt i knald eller fald kampene, og sikkert er det, at Danmark kommer til at få en massiv opbakning og sjældent har været så langt fremme i feltet af favoritter. Vi er udover de franske verdensmestre landet i gruppe med Tunesien og Australien, så det bør absolut være muligt at komme videre til de kampe, hvor det først for alvor bliver rigtig sjovt.

VM i fodbold finder sted fra den 21. november til den 18. december, hvilket er første gang nogensinde, at et VM ikke afholdes om sommeren. Dette er selvsagt på grund af de voldsomt høje temperaturer om sommeren i ørkenstaten. Danmark spiller første kamp mod Tunesien den 22. november, derefter venter Frankrig den 26. november, og i den sidste kamp venter Australien den 30. november.

EM i damehåndbold

Den 15. udgave af EM i håndbold for kvinder spilles fra den 4-20. november i tre forskellige lande, nemlig Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro. Som fans af håndbold vil vide, så er det normalt december, denne turnering spilles i, men på baggrund af ovenstående VM i fodbold, så har man rykket turneringen frem, sådan at finalen spilles lige når Fodbold VM går i gang. Dermed kan man forhåbentlig holde på tilskuernes interesse. 

De danske kvinder er som sædvanlig med, og i denne omgang er de i gruppe med Sverige, det ene værtsland Slovenien samt Serbien. Det er bestemt ikke nogen nem pulje, men med en placering som nummer 4 ved det senest afholdte EM er danskerne igen blandt favoritterne til at vinde hele turneringen, selvom vores norske naboer som forsvarende vindere ligger med de bedste odds.

VM i banecykling

Årets udgave af VM i banecykling finder i år sted i Montigny-le-Bretonneux, og det er som altid et af årets sidste højdepunkter inden for cykling. Danmark er rigt repræsenteret med ryttere som er blandt favoritterne, og det vil være en skuffelse, hvis det ikke bliver til mindst en guld. Selvom resultatet med tre guldmedaljer i 2020 måske bliver svært at leve op til. Ved det netop afholdte EM var de danske deltagere Tobias Aagaard Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Robin Skivild, Carl-Frederik Bevort, Amalie Dideriksen og Julie Leth, men mon ikke nogle af de større stjerner som Magnus Cort, Lasse Norman og Niklas Larsen også kommer med?